Mijn ex vriend wilt een huis kopen en ik wil zijn huis blijven van de woningbouw, maar ik sta daar nog maar 1.5 jaar ingeschreven, hoe oplossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat hangt er sterk van af in welke gemeente je woont en op welke voorwaarden, en hoe daar de regels zijn. Over het algemeen is het zo, at als jij geregistreerd staat als medebewoner, je in het huis kunt blijven. Is dat niet het geval en staat het huis op naam van je ex, dan zul je daarover contact op moeten nemen met de woningbouw, die je kunnen vertellen of je er eventueel mag blijven wonen (wat ook moet kunnen met je inkomen enzo natuurlijk) of dat je op zoek moet naar iets anders.

Hier is dan de vraag wie er als hoofdhuurder staat aangemeld bij de verhuurder. Is uw ex vriend de hoofdhuurder en er is geen samenlevingscontract geweest kan u slechts met de verhuurder in overleg treden en hopen dat hij toestaat dat u blijft wonen. Was er wel een samenlevingscontract en is dat ontbonden hebt u recht om in de woning te blijven wonen.

Als je al langer in het huis woont dan krijg je automatisch ook rechten op het huis. Hoe lang dat moet zijn en of je middelen genoeg zijn om het daadwerkelijk op te brengen moet je navragen. Maar je hebt zeker wel rechten na anderhalf jaar.

Waar ik huur moet je wel aangemeld zijn als mede huurder anders mag je niet blijven zitten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100