mag je als voorman iemand laten controleren als diegene ziek is??

ik ben kort ziek geweest omdat ik moest overgeven en hoofd pijn ha en misselijk was en mijn boven lijf zeer deed en ik kreeg van mijn voorman te horen dat hij wou dat de medische dienst bij mij thuis langs kwam om me te controleren omdat hij niet geloofde dat ik ziek was mag dat zomaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Het bedrijf mag de controlerende instantie verzoeken een deskundige poolshoogte te nemen omtrent het al dan niet ziek zijn van een werknemer.

Nee en voorwerker is niet bevoegd om jou te laten controleren. Niemand kan trouwens voor jou bepalen of jij ziek bent. Degene die dat kan ben jijzelf. Toegevoegd na 4 minuten: Jou voorwerker heeft niets te willen. Ik denk dat jhij jou onder druk wilde zetten om te komen werken al was het maar in zijn eigen belang. Misschien omdat hij te weinig personeel had om het werk te klaren. Geef dit door op je werk want dit mag beslist niet. Indien hier meerdere mensen zijn door betroffen dan geef het door aan jullie commissie voor veiligheid gezond en welzijn.of de o.r. doen hoor want dit is ongehoord.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100