Mag ik van mijn huurhuis een loempia-verkoop-punt maken?

Dus zelf thuis loempia's bakken en verkopen?

(zonder papieren voor verkoopster oid) alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je bedrijfsmatig loempia's wilt verkopen heb je te maken met veel regels en verplichtingen van de overheid. Je moet je o.a. inschrijven bij de KvK en je zaak moet in het bestemmingsplan van de gemeente passen. Bovendien moet je over een HACCP-plan beschikken en kan het zijn dat je een exploitatievergunning horecabedrijf nodig hebt. Naast deze zaken komt er nog veel meer bij kijken. Als je gewoon loempia's voor vrienden en bekenden wilt bereiden is het niet zo'n probleem. Eventueel kun je ook gebruik maken van Thuisafgehaald.nl, een website die 'het delen van maaltijden makkelijk maakt.'

Bronnen:
http://www.antwoordvoorbedrijven.nl/stappe...
http://www.thuisafgehaald.nl/

Als je publiekelijk voedsel producten verkoopt moet je een vergunning hebben en ben je gebonden veel eisen waaronder de HACCP norm. Maar als je gewoon aan vrienden en bekenden je loempia's verkoopt zal er denk ik geen probleem zijn.

Naast de al genoemde antwoorden geldt dat het niet is toegestaan om een bedrijf uit te oefenen in een pand met een woonbestemming. Bij corporatiewoningen is deze bepaling meestal standaard in het huurcontract opgenomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100