Zeker wel. In het stadium van bezwaar worden dit soort zaken eigenlijk altijd afgewezen. Immers: de overtreding is begaan, dat is alles waar een Officier van Justitie naar kijkt. De kantonrechter kan en mag de menselijke maat hanteren hier.
Het hoge bedrag voor het ongeoorloofd parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats is er gekomen omdat deze overtredingen sinds een aantal jaar in het boekje van het OM valt onder de zogenaamde "huftergedragingen". Omdat lagere boetes in het verleden te weinig effect hadden, heeft men het nodig gevonden om deze boetebedragen fors te verhogen. In het geval van een vergeten parkeerkaart is er zeer duidelijk geen sprake van dit "hufterige gedrag". Het is een overtreding naar de letter der wet, maar die van een heel andere aard dan wanneer iemand zonder GPK parkeert op zo'n plaats. Bij de kantonrechter is de kans groot dat het boetebedrag gematigd wordt of zelfs op 0 gesteld.
(De meeste kans maak je uiteraard wanneer je een gehandicaptenparkeerkaart bestuurder hebt en je in de auto die op jouw naam stond. In een andere auto of wanneer je passagier bent en een P-kaart hebt ligt de zaak feitelijk natuurlijk hetzelfde, maar is het een stuk lastiger om aannemelijk te maken dat degene die geparkeerd heeft ook daadwerkelijk een GPK heeft.)
Oftewel: niet alleen heeft beroep zin, in dit soort zaken moet je er eigenlijk op rekenen dat je tot de kantonrechter moet gaan voor je enig gehoor vindt. De beroepfase is een stuk zinvoller dan de bezwaarfase in dit geval. Garanties zijn uiteraard nooit te geven, maar ik geef de zaak een hele goede kans voor op zijn minst een vermindering van het bedrag.