M'n moeder krijgt twee bekeuringen binnen, beiden een snelheidsovertreding met 10km/h maar de tijd van de overtreding is nagenoeg gelijk. Betalen?

Ze is 'geflitst' om 15.23u en om 15.24u, beide keren met een snelheidsovertreding van 10km/h. Moet ze ze nu allebei betalen?

Toegevoegd na 52 minuten:
De overtreding is op dezelfde datum geconstateerd op een 50km-weg. Ze hebben 60km/h gemeten en na correctie was dat in beide gevallen 7km/h te hard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, in eerste instantie gewoon beide betalen om verder gezeur en boetes te voorkomen. Daarna een brief schrijven (hoeft niet ingewikkeld hoor) waarin je de situatie uitlegd. De kopietjes van de overtredingen wel even bijvoegen.

Is toch een beetje vreemd. Ik zou even bellen hoe het precies zit, misschien is het gewoon een foutje.

neen, wanneer ze aannemelijk kan maken dat het 1 en dezelfde rit was van A naar B.

Hoewel het zuur is, is het zo dat je inderdaad binnen een paar minuten geflitst kan worden. Je mag 1x geflitst worden per 'snelheidssegment'. Als je dus geflitst ben, mag je pas bij een wijziging in de maximumsnelheid weer geflitst worden. Of zodra je een zijweg voorbij bent gereden, aangezien vanaf dat punt de maximumsnelheid van het wegtype weer geldt in plaats van de vorig aangegeven maximumsnelheid. (Tenzij na die zijweg weer een aangegeven maximumsnelheid is geplaatst, maar dan mag je ook weer geflitst worden) [http://forum.fok.nl/topic/1142363] Dat betekent dat je weliswaar beroep kan indienen, maar de kans zeer klein is dat dit ingewillicht wordt. Bij 10km/u ga ik er vanuit dat ze op een 80 weg reed. Bij 80 k/u betekent dat de palen ergens rond de 3 kilometer uit elkaar stonden. Duidelijk twee locaties waar ze op beide locaties ruim te hard reed. Toegevoegd na 11 minuten: Overigens: Op de boete staat waar je geflitst bent; Je kan daar uit opmaken of het een foutje van het systeem is, of of het gewoon twee flitspalen zijn geweest. De kans dat het een foutje is is extreem klein, vrees ik.

Bezwaar maken, binnen 6 weken na datum bekeuring. En dan een afschrift opvragen van het procesverbaal in het kader van de wet Openbaarheid Bestuur (WOB). Met bezwaar ook uitstel van betaling aanvragen, totdat op het bezwaar is beslist. Tevens een verzoek indienen om te worden gehoord in het kader van artikel 7:2 Algemene Wet Bestuursrecht, voordat op uitspraak wordt beslist. Als motivering aangeven dat je niet 2x beboet kan worden voor min of meer hetzelfde feit. (In de rechtspraak heet dat Non Bis In Idem). Trouwens, nooit toegeven dat je de overtreding hebt begaan. Dat moet de Officier bewijzen. Je bestrijdt ook beide bekeuringen. (zeggen dat je het niet weet, dat je dacht dat je niet te hard reed, dat je volgens de teller van je auto niet te hard reed, enz.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100