Zijn er regels over het moment waarop pepernoten in de winkels komen liggen?

Ze vallen nog niet erg op, maar de pepernoten liggen al in de schappen. Het lijkt wel of dat elk jaar eerder gebeurt, omdat de supermarkten erop concurreren en ze niet achter willen blijven.

Zijn er regels over het verkopen van pepernoten, of mag je ze in theorie al in februari in het assortiment hebben?

Groetjes!
Amfi

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, daar zijn geen regels voor. Winkeliers laten zich in de eerste plaats leiden door de verkoopcijfers. Als de consument ze koopt, liggen ze in de schappen. Ik zie overigens zelfs in december amper pepernoten meer in de winkel liggen. Wel kruidnoten, al vanaf augustus. Nu seizoenen en periodes toch zo aan het vervagen zijn mogen wat mij betreft het hele jaar door verkocht worden. Dan vervalt voor mij de detonerende associatie met het heerlijk avondje als ik zomervakantie wat later valt.

Ik ga er niet van uit dat er in een wet staat dat je geen pepernoten mag verkopen.

volgens mij zijn daar geen regels voor , het is gewoon snoepgoed en pepernoten mogen het hele jaar verkocht worden

Vorig jaar lagen ze, net als dit jaar, eind augustus al in de schappen. Het is dus niet eerder dan vorig jaar. Maar het lijkt me niet dat er regels voor zijn.

Er zijn geen regels voor maar een supermarkt begint niet te vroeg met in de scappen leggen want dan wordt het niet verkocht en levert het niks op..... Maar idd ze komen steeds eerder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100