Waarom zijn sommige planten verboden maar is de meest dodelijke plant gewoon te koop bij een tuincentrum?

http://adventure.howstuffworks.com/top-5-poisonous-plants5.htm

Ik bedoel dan planten zoals cocaïne of paddo's (wat een schimmel is)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er op een tuincentrum bij zou staan dat de plant dodelijk giftig is, dan koopt niemand meer deze plant, dus draait het weer zoals gewoon om geld!!! Maar ook de besjes van het peperboompje en zelfs van de Lelietjes van dalen zijn ook dodelijk giftig voor kinderen!! Maar er zijn nog tientallen andere tuinplanten zeer giftig en niet alleen tuinplanten maar ook wilde inheemse planten. Voor dieren is dat het groen van de Taxus. En in het hooi, het Kacobs kruiskruid. Leuk te vermelden dat vrijwel alle giftige planten ook geneeskrachtig zijn!

Omdat deze planten aanzetten tot handel in verdovende middelen.

Heel veel kamerplanten en ook planten voor in de tuin zijn giftig, je moet ze niét eten dus met kleine kinderen en huisdieren moet je goed opletten. Volgens mij zit het verschil erin dat bv cocaïne verslavend is. Uit een rododendron kan je geen verslavend middel maken maar hij is wel giftig als je hem eet.

De oleander is inderdaad giftig, maar die is ook niet bestemd om op te eten. Chloor, wasbenzine, e.d. is ook giftig, maar toch te vinden in menig keukenkastje. In Nederland is het de bedoeling dat de burger zelf ook nog ietsje nadenkt en dat niet de overheid alles bepaalt. Men zet ook wel eens: je mag wel alles weten, maar niet alles eten.

Omdat verboden planten niet verboden zijn vanwege het feit dat ze giftig zijn (dan kun je de halve natuur wel uitroeien) maar omdat je er verdovende middelen uit kunt halen, en dat willen ze liever niet. Vergis je bijvoorbeeld niet in de giftigheid van een simpele Dieffenbachia, of gewoon al het water waar een bosje narcissen in heeft gestaan ! Maar omdat maar weinig mensen hun kamerplanten zullen kopen voor consumptie, staat er in de regel geen disclaimer op. In boeken over kamerplanten is de giftigheid meestal wel gemeld. Gewoon niet opeten, en zorgen dat de kinderen er ook niet aan gaan zitten kliven (al val je niet meteen dood neer). Met katten is het wel een beetje oppassen en kun je sommige soorten beter vermijden.

Het gaat niet om het giftig zijn, het gaat om het gebruik dat men ervan (kan) maken. Drugs are bad, m'kaaay?

de meest dodelijke plant heb ik ook in mijn tuin,als je er 10 minuten onder gaat zitten zonder hulpmiddelen ben je dood ,en niemand die dat probeert ,planten die stoffen bevatten die verslavende eigenschappen hebben zijn soms verboden omdat die het functioneren van de maatschapppij kunnen ontwrichten en er crimineel geld mee verdient word.sommige zijn overigens gewoon toegelaten omdat de sierwaarde hoger is dan het middel welk verdovende eigenschapppen bevat of de rafinage van dergelijke middelen is te moeilijkvoor de meeste mensen,het draait dan alleen nog maar om het feit dat er voordeel te behalen moet zijn uit het verkrijgen uit de plant van de drug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100