Als alcohol op het eerst rij van harddrugs voorkomt, waarom is dan die toch legaal overal?

Wat is daar de uitzondering ervoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Babyface; Omdat alcohol in de westerse wereld al zo'n ontzettend lange geschiedenis heeft, krijg je dat er echt niet meer uit zonder heel veel maatschappelijke problemen te creëeren. Bovendien is er een manier gevonden om er accijnzen over te kunnen heffen, dus de overheden hebben er een belangbij om de consumptie in stand te houden. Evengoed is het misbruik op grote schaal van alcohol zoals dat tijdens de grote depressie van de jaren dertig voorkwam aardig onder de knie. Misschien moest er maar eens over een heffingenstelsel voor alle soorten drugs worden nagedacht, want van legalisering is tenminste wel bewezen dat het helpt.

Dat is in Amerika geprobeerd, en niet goed bevallen.

Alcohol is héél slecht.. Maar zo ingeburgerd is de westerse cultuur. Krijg je er nooit meer uit.

Het is gewoon politiek zo bepaald. Het is een beslissing, net als met de andere stoffen die vroeg of laat door de overheid wordt genomen. Opium is bijvoorbeeld ook vrij lang toegestaan geweest. Zoals hier overigens al gezegd is werkt verbieden niet echt bovendien. De prohibitionperiode in de USA was er een waar de georganiseerde misdaad min of meer van de grond is gekomen en daarmee geworden is tot wat het in meer of mindere mate sindsdien is gebleven. ik weet overigens niet waar je je plaatje vandaan hebt, maar waar ter wereld worden stoffen als LSD tot de softdrugs gerekend? Toegevoegd na 1 uur: Dus nog even als toevoeging, de vraag lijkt niet te kloppen, met name het plaatje bovenaan niet. LSD staat (in tegenstelling tot wat het plaatje suggereert) op Lijst 1 van de Opiumwet. Alcohol, CaffeÏne, nicotine en dergelijke staan (in tegenstelling tot wat de vraag lijkt te suggereren en wat het plaatje suggereert) niet op Lijst 1 van de Opiumwet en deze stoffen vallen wettelijk gezien dus niet onder de term harddrug. Overigens valt er wel wat voor te zeggen om alohol wel tot die groep te rekenen, maar dat is politieke zelfmoord. Nicotine is overigens geen harddrug, daar moet je al aardig wat fantasie voor hebben. Het behoort weliswaar tot dezelfde groep van stoffen de zogenoemde alkaloïden. Nicotine is echter vele, vele malen zwakker.

Die staat alleen maar als eerste omdat 't op alfabetische volgorde staat! Dat zegt niks over de gradatie.

De belasting op drank is één van de lucratiefste inkomsten van onze regering. Vandaar dat het 'legaal' verkrijgbaar is, en blijft.

Hier is een heel simpel antwoord op: Het menselijk lichaam maakt een erg klein promilage alcohol zelf aan... Hierbij komt overigens dat ik het getoonde lijstje erg curieus vind...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100