Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Voor zover ik weet is online pokeren voor geld in Nederland verboden, in Engeland bijvoorbeeld niet. Strookt dit met de Europese wetgeving?

Ik bedoel dan dat er binnen Europa een vrij verkeer van wonen en werken etc is. Dan zou er online toch ook geen beperkingen gelegd mogen worden op het vrije verkeer als het in Engeland wel legaal is om online voor geld te pokeren?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Wetgeving
642

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Het is juist dat pokeren online in Nederland verboden is. Er is nieuwe wetgeving in de maak, maar dat verloopt moeizaam, en de plannen voor een experiment voor online poker, en andere kansspelen door Holland Casino schieten ook niet echt op.

Ook heb je gelijk, dat er in de EU vrij verkeer is van goederen, personen en diensten. Maar dat houdt niet in dat in de verschillende EU-landen allemaal dezelfde voorschriften, wetten en verboden gelden. Online poker heeft niet zoveel te maken met vrij verkeer.

Er is een heleboel centraal geregeld in Europa, zoals b.v. wetten op het gebied van voedselveiligheid, mededinging en bescherming van consumenten. Maar er zijn genoeg wetten die in ieder land verschillend zijn. Denk aan verdovende middelen, asiel- en belastingwetgeving etc.

Als je per se online wilt pokeren dan kan dat, maar niet via een Nederlandse site. De kans is groot dat over een jaar of 5 alles centraal op Europees nivo is geregeld, en dat je in alle landen van de EU wel, of niet, of beperkt online kunt pokeren.

Als je er dieper in wilt duiken, lees dan deze link. Je moet er wel even voor gaan zitten, want het is een lang stuk ;-)

http://www.pokernieuws.nl/nieuwsdetail~nieuwsbericht~89~Toekomst%20poker%20in%20Nederland.htm
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding