Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Stel je hebt een ww uitkering en je werkt in een stichting en krijgt een vrijwilligersbijdrage van 5 euro per week. Moet je dit aangeven bij het uwv?

Zo ja, heeft dit gevolgen ?

12 jaar geleden
in: Wetgeving
931

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Je moet toesteming te vragen om vrijwilligerswerk te doen (omdat je eigenlijk bezig zou moeten zijn met solliciteren) maar als je eenmaal toestemming hebt mag je zo'n bedrag wel houden.

Toegevoegd na 1 minuut:
Nog meer info: U mag een onkostenvergoeding krijgen voor vrijwilligerswerk naast uw WW-uitkering. Bij een vaste vergoeding mag u maximaal € 45,- ontvangen. Ook mag u uw reiskosten vergoed krijgen. Krijgt u meer vergoed, dan hebt u volgens UWV inkomsten. Geef deze inkomsten op bij UWV. Dat doet u via uw werkbriefje. De kans bestaat dat UWV uw uitkering vervolgens aanpast.

Voor de vaste onkostenvergoeding geldt een maximum. U mag maximaal € 150,- per maand en maximaal € 1500,- per jaar vergoed krijgen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

het vrijwilligerswerk moet sowieso altijd gemeld worden bij de uitkerende instantie. ook als je het vrijwilligerswerk al deed, voordat je een uitkering kreeg.

vervolgens moet het vrijwilligerswerk aan een aantal criteria voldoen, wil het geen invloed hebben op de uitkering. voor de criteria zie de link.

als het vrijwilligerswerk voldoet aan de criteria, dan heeft de 5 euro die je per week er voor krijgt geen invloed op je uitkering. zie voor verdere info ook de link.
(Lees meer...)
AlphaLimaSierra
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding