Mag je een dodelijk reptiel als huisdier hebben?

Zit te denken aan een wurgslang of een cobra zitten te denken aan een soort tertarium of kooi in de woonkamer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet in NL. Ook niet met een vergunning als particulier (stel dat ze ontsnappen :/ ). Alleen dierentuinen met vergunning want die zijn er ook verzekerd voor schadeclaims.

wurgslangen zijn in Nederland WEL toegestaan. gif slangen niet. kijk maar eens op marktplaats. hier worden veel slangen en terraria aangeboden.

Ja, dat mag. Ik kwam op internet dit tegen: Het houden van gevaarlijke dieren is in Nederland niet verboden mits je aan een aantal voorwaarden voldoet. Je voldoet aan de eisen zoals vermeld in artikel 425 van Wetboek van Strafrecht Je voldoet aan een eventuele APV, die het houden van bepaalde dieren niet toestaat of aan regels bindt, dit voor de gemeente waar je woont. Indien het een beschermde soort dier is, er voor te zorgen dat het een legaal dier is. Dus zorgen voor de juiste papieren (bijvoorbeeld CITES document). Ik ben wel eens bij iemand thuis geweest die een python van twee meter lang had. Hij mocht hem alleen uit het terrarium halen als er nog iemand thuis was, vanwege het risico (wurgslang). In de link een interessante beschouwing over het houden van gevaarlijke dieren. Als je het goed bekijkt, zijn honden eigenlijk erg gevaarlijk vanwege de vele bijtincidenten. Toch denken de meeste mensen bij gevaarlijke dieren aan slangen of andere reptielen.

Bronnen:
http://serpo.nl/mening.html

Als normaal huisdier mag je een dergelijk dier in huis hebben. Echter als ik één van jou reactie's lees: "Het is meer als mensen echt vervelend beginnen te worden. Bijvoorbeeld na het tweede kopje koffie maar blijven hangen. ff ‘per ongeluk’ kooite open, vrouwen zijn vaak doodsbang voor kruipende dingen." Kan je na dat kopje koffie terstond opgepakt worden wegens bedreigingen die naar het leven staan en wordt het dier in beslag genomen als zijnde: VERBODEN WAPEN Het valt dan onder dezelfde categorie als de honkbalknuppel en slagersmes dat achter de voordeur klaar ligt om gebruikt te worden. Een advies van een reptielliefhebber: Gebruik geen dieren om mensen af te schrikken, wees zelf mans genoeg om personen de deur te wijzen. Toegevoegd na 3 uur: Mocht het dus niet duidelijk zijn. Onder normale omstandigheden mag u een slang houden als de APV van de gemeente het toelaat. Onder de voorwaarde die u schildert, om lastig bezoek uit het huis te jagen, mag het niet.

Het meest shockerende waarvoor lastige visite (met name gillende keukenmeiden) wegrennen is als je zelf in je poedelnakie in een kooitje gaat staan of liggen. Ergens moet je mensen ook als dieren beschouwen! Toegevoegd na 38 seconden: Niet illegaal, niet gevaarlijk en toch shockerend! Wel je gordijnen dicht houden voor de buitenwereld.

Ga gewoon naar Artis. Dan doet een ander al het werk en het is een stuk beter voor het dier. Anders moet dat dier zijn hele miserabele leven bij jou slijten. Slangen worden héél oud. Geef jij ze regelmatig dode muizen? Veel reptielen zijn wettelijk beschermd en de opvanginstellingen krijgen al veel te veel weggegooide dieren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100