mag ik als moeder zomaar beslissen waar mijn kinderen naar school gaan? wij doen nl co-ouderschap maar zou liever hebben dan ze hier naar school gaan

samen met mijn ex-partner doen wij co-ouderschap.
week week zondag zondag.
nu is het zo dat mijn kids bij mij een sport willen beoefenen ze zijn dan ook ingeschreven , nu doet de papa moeilijk om ze te brengen in de week voor hun training.( wil niet heen en weer rijden )
nu moeten mijn kids hun sport beeindegen omdat hun papa dwars ligt .
Ik moet toch ook in de week als ze bij mij zijn naar een andere gemeente rijden voor ze naar school te brengen en te gaan halen.
nu zou ik graag hebben dat mijn kids ook in de gemeente naar school gaan waar ik woon .
als hij zo begint dan ik ook he, we komen er toch niet uit , nooit geweest trouwens.
kan ik dit zomaar beslissen of moet dit echt in overleg met hem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je in het belang van de kinderen moet denken, niet het machtspelletje, jij wil de kinderen niet naar sport brengen, dan ga ik ook dwarsliggen met schoolverandering. Dit brengt onrust naar je kinderen. Ze zijn vertrouwd met de kinderen in de klas en hebben daar ook hun vriendjes. Het getouwtrek en veranderingen is voor een kind nooit goed. Het beste is dat je kijkt als moeder: wat is het beste voor mijn kinderen en waar zijn zij het gelukkigst? Bij beslissingen, overleg ook met de kinderen en dan niet in het negatieve over hun vader want kinderen hebben hier ook last van. Als je iets wil veranderen bespreek het in rustig overleg met de vader, kinderen en jou. Halverwegen van school halen is zeker geen oplossing.

Als jullie co-ouderschap hebben, zullen jullie met elkaar moeten overleggen over school en sporten. As ik het goed begrijp wonen jullie in verschillende gemeentes? Dan lijkt me co-ouderschap bijna onmogelijk zoals jullie het verdelen (zondag-zondag). Denk allereerst aan het belang van de kinderen. Welke school past het beste bij hun? Is er een school halverwege die in aanmerking komt? Misschien moeten jullie de verdeling veranderen (maandagochtend tot vrijdagmiddag en vrijdagmiddag tot maandagochtend), zodat school en sporten beter te regelen is. Maar denk aan de kinderen, en zet jullie eigen emoties opzij omdat je er als co-ouders SAMEN uit moet komen. Veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100