Kan een instantie mij uit huis plaatsen?

Ik heb echt een antwoord nodig op dit moment, Een instantie geeft advies om jongen van 17 jaar naar een begeleid wonen project te lijden. Als de kind hier op nee zegt en de ouder met gezag ook nee zeggen Wil de instantie (Accare) beetje vergelijkbaar met jeugdzorg. Raad van Kinderbescherming inschakelen. Ik ben heel erg bang want ik wil gewoon thuis blijven en mijn vader vind dit goed. En nu gaan ze de raad van kinderbescherming inschakelen. Ik wil echt thuis blijven kunnen jullie mij hier op zeggen wat er nu kan gebeuren met mij? want ik wil gewoon thuis blijven en mijn ouders vind dat goed.

Toegevoegd na 13 minuten:
Ik hoef hier geen achtergrond te doen, Het zit zo. de hulp waar ik ben aangemeld willen mij heel graag naar begeleid wonen hebben. Maar ik wil dat niet en mijn ouders vinden dat ook goed. Ik snap het zowiezo niet want in december ben ik 18 jaar. Als ik weet waar ik sta dan ben ik wat meer gerust. En zou graag willen weten wat ze kunnen doen? kunnen ze mij verplichten om begeleid te gaan wonen want daar gaat het om. Als ik daar dan ben kan ik dan toch weer naar huis toe? Ik heb echt een goed antwoord nodig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eerst even de definitie van begeleid wonen duidelijk krijgen. Als er een, voor een puber of aankomende volwassene, onleefbare situatie ontstaat in de thuissituatie kunnen instantie 's kinderen in het begeleid wonen traject onderbrengen. Dit houdt in dat je dan in een huis komt met andere pubers/jong volwassenen en meerdere begeleiders. Hier leer je dan harmonisch samen te leven en wordt je voorbereid op je eigen leven. Als een instantie constateert dat deze leefbare situatie mogelijk zou zijn of er een ander conflictpunt is, krijg je een begeleider die, afhankelijk van de situatie, zal proberen om de woonsituatie thuis te verbeteren. Lukt dit niet zal deze begeleider proberen om de minderjarige in het begeleid wonen traject te plaatsen. Dit moet met toestemming van de ouders/voogd(es) gebeuren. Geven de ouders hier geen toestemming toe, en is de situatie erg genoeg kan de begeleider een rechter vragen om het gezag van de ouders/voogd(es) te ontbinden. Dan kan een minderjarige gedwongen worden om het begeleid wonen traject in te gaan. Hier moet echter een erge situatie voorliggen. Ik ken je situatie niet, maar wat je zou kunnen doen, als een rechter heeft besloten dit te doen, is hier tegen in beroep te gaan. Ook zal je iedere betrokken partij moeten overtuigen van de harmonie in je thuissituatie. Als dit je lukt zul je ook niet uit huis gehaald worden. Als je me je situatie verder zou willen uitleggen kan ik je misschien verder helpen. Anders is dit het enigste wat ik voor je kan doen. Veel succes ;)

Bronnen:
Ervaring uit eigen situatie

Als de kinderbescherming denkt dat de ontwikkeling van het kind (ernstig) tekort komt bij de ouders kan het uit huis geplaatst worden, ouders en kind hebben daar weinig over te zeggen verder.

Hoe graag ik je ook wil adviseren, dat lukt niet met de informatie die je hebt gegeven en die je hier zou kunnen geven. Voordat er iemand uit huis wordt geplaatst, moet er veel aan de hand zijn. Dat gebeurt niet op basis van een luchtige gedachte, daar zijn een reeks aan mensen voor nodig die daar een besluit over nemen. Je vertelt niets over de achtergrond van dit gebeuren, je noemt alleen maar datgene waar je bang voor bent. maar waarom zou men je uit huis willen plaatsen, terwijl jij noch je ouders dat willen? Dan heb je toch te maken met een (reeks van) gebeurtenis(sen), die hebben geleid tot deze situatie. Als het niet nodig is om jou uit huis te plaatsen, dan moet je zorgen dat alle argumenten die daarvoor gelden ook bekend raken bij de personen die daar een besluit over gaan nemen. Zorg dat je dat helder en zoveel mogelijk zonder emotie doet, dan kom je het verst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100