Diefstal tijdens examens, terwijl veiligheid van eigendommen zou zijn gegarandeerd, kan ik de school aansprakelijk stellen?

Mijn zoon moest examen doen in het gymlokaal van de naastgelegen school. Een kleedkamer werd beschikbaar gesteld voor het achterlaten van zijn eigendommen die niet mee de examenruimte in mochten. Dit werd verplicht gesteld voor alle examenkandidaten en blijkt een regel van de school. De kleedkamer zou worden afgesloten (ook een regel van die school) en bij het weggaan zou dan ook om de sleutel moeten worden gevraagd. De spullen zijn veilig zou je denken, en het was bovendien verplicht, dus een keuze had hij niet. Ook is het niet zijn school, dus een kluisje was niet voorhanden. Na het maken van het examen bleek zijn (best dure) jas te zijn ontvreemd en bleek de kleedkamer helemaal niet te zijn afgesloten.
Ik wil de school aansprakelijk stellen en een vergoeding voor de geleden schade. Kan dit? En hoe en op welke grond kan ik dit het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je kan in dit geval de school aansprakelijk stellen. De school is nalatig geweest. Hoewel ze bepaalde toezeggingen hebben gedaan, zijn ze deze toezeggingen niet nagekomen. Stel de school schriftelijk aansprakelijk. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, kunt u de zaak ook uit handen geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100