Welke ontwerptemperatuur is de norm voor bedrijfspanden?

Sinds kort huur ik een woonwerkwoning, tijdens de strenge vorst van een aantal weken geleden kon ik de werkruimte niet voldoende verwarmen, ik heb hier namelijk 22 graden nodig maar kwam niet verder dan 19 graden.

De woningbouw wil echter geen gehoor geven aan mijn klacht aangezien de woningen onlangs zijn gebouwd volgens de wettelijke normen. De wettelijke norm is dat het huis tot 20 graden gegarandeerd moet kunnen worden tot aan -10 graden. MAW onder 0 word er 20 gegarandeerd, is niet voldoende.

Nu ben ik op zoek gegaan naar de ontwerptemperatuur (volgens de wettelijke normen - ISO) voor bedrijfspanden maar kan deze nergens duidelijk vinden.

Weet iemand hier een antwoord op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat u de NEN-normen bedoelt. Die kun je in onderstaande link vinden. http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_NEN-Normen#NEN-EN-ISO

Bronnen:
http://www.bwk.tue.nl/bps/hensen/publicati...

Er is nergens geen norm-temperatuur voor geschreven. Die bepaal jezelf. Jij als huurder bepaalt de temperatuur, maar betaald daar ook voor of je moet zelf voor de temperatuur zorgen zorgen die je wilt.

Deze norm zal je nergens vinden. Voor bedrijfsruimte is geen minimumtemperatuur vast te stellen, dit heeft te maken met de grote diversiteit aan bedrijfsruimte en de verschillende doeleinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100