Als je buurvrouw je aldoor maar duivels aankijkt zodra je elkaar ziet. Als diezelfde buurvouw in je leven gluurt. Kan je daar iets aan doen?

Deze mensen worden uitgekotst door de hele buurt, maar wij wonen tegenover ze. Praten heeft geen zin, zij vinden gewoon dat zij t recht hebben continu lelijk te kijken, te staren, naar binnen te gluren en opmerkingen te maken! En ik merkte net dat ik me aardig ongemakkelijk ga voelen als ik buiten mn deur stap of buiten mn poort!

Toegevoegd na 1 dag:
Geweldige antwoorden zitten erbij.Dank jullie wel daarvoor. Ik wil nog even toevoegen voor de duidelijkheid dat ik wel zo gek ben om te lachen en te zwaaien, maar het houd gewoon een x op. Haar ogen gaan echt door je rug heen. En om voor hun m'n vitrage dicht te doen is toch ook wat! Ze moeten echt mn pad op en mn voortuin in om door mn raam te gluren. Dat is toch raar? Maar ja, ik zal s kijken of t op een uitbundigere manier beter gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Laat je niet verleiden dezelfde blik te werpen als zij doet. Blijf jezelf en lach naar haar of zwaai. Dat zij met deze blik altijd zit heeft misschien helemaal niets met jou te maken. Misschien zit haar iets anders dwars of heeft ze geen gezellig sociaal leven als jij hebt. Jij hebt wel redenen het leven toe te lachen en laat het niet verknallen door 1 iemand die een norse blik heeft. Je kunt ze nu eenmaal niet allemaal te vriend hebben. Probeer het te negeren.

Die kan u beter negeren en als lucht beschouwen, gewoon doorlopen en hun zeker uw leven niet laten beinvloeden. Als de ganse buurt dit zou doen zullen ze zichzelf geisoleerd gaan voelen en misschien een beetje normaal gaan doen. Als ze merken dat het u raakt zouden ze nog enger kunnen gaan doen.

Heb dit ook voor gehad met zijbuur. Ik gaf ze tenslotte telkens met een brede lach en luid genoeg een goede dag als ik ze zag. En een 2 tal maanden later kreeg ik een vriendelijk dag terug . Nu zijn ze verhuist ,dus weet niet hoe het vervolg zou geweest zijn. Het deed me toch veel plezier een dag terug te krijgen .

niet laten blijken dat je je ongemakkelijk voelt hierdoor. hoe bozer ze kijken, hoe vriendelijker jij gedag zegt en vervolgens verder gaat met wat je aan het doen was. (hallo buurvrouw!!! wat een heerlijk weertje he? veel te mooi om zo nors te kijken! fijne dag verder!!) als ze weer naar binnen gluurt: overdreven vriendelijk zwaaien, liefst met 2 handen en spring er een beetje bij. loop je langs haar huis? minder dan vaart, gluur lekker en uitgebeid naar binnen. zien ze je uiteindelijk staan? dan tover je weer een overdreven vriendelijke smile op je gezicht, en zwaai je enorm uitbundig. maak er een soort sport van, en geniet van de reacties die jij uitlokt ipv andersom. narrige mensen houden hier niet van, en nieuwsgierige mensen houden er niet van om 'betrapt' te worden of dit gevoel te krijgen. narrige EN nieuwsgierige mensen hebben hier waarschijnlijk heel snel de pret af. tijd om het roer om te gooien dus :) succes Toegevoegd na 2 minuten: misschien is het ook een idee om elke gelegenheid aan te grijpen voor een praatje, waarin jij rete spontaan over van alles en nog wat doorratelt wat haar totaal niet kan boeien. staat ze weer te loeren strom dan naar buiten voor zo'n praatje, en hou het flink lang vol. grote kans dat ze zich niet zo op gaat dringen met haar gegluur, maar dat je ze uit de weg gaat en wel 3 keer nadenkt voor ze weer haar neus in andermans zaken steekt.

Zulke buren heb ik ook!! Zelfde geld voor de buurt, die kotst ze ook uit. Registreer alle ellende die je zelf meemaakt met dit gezin en hou contact met de woningbouwvereniging en politie(wijkagent), mocht het uit de hand lopen dan weet men ervan en dan krijg je mogelijk ooit hulp indien nodig. Negeren werkt het beste (denk ik) Sterkte

Ach het eigenlijk eenzame en droevige mensen die schreeuwen om aandacht. Echt heel zielig. Laat ze maar, ze kunnen niet anders. Probeer er boven te staan. Jij bepaalt zelf of je er wel of geen last van hebt. Niet de buurvrouw.

Gluren ze ook door je raam naar binnen. Moet je onder de vensterbank kruipen, en als ze dan komt gluren omhoog springen. Of een bord voor je raam hangen "Niet toegestaan om te gluren! Behalve als je kan lachen!" Toegevoegd na 1 dag: Ik lees nu dat je tuin in komt en dan via het pad door je raam gaat zitten loeren. Dit maakt de zaken iets eenvoudiger. Want volgens mij kun je het dan op huisvredebreuk gooien. Maar helemaal zeker ban ik daar niet van. Ik dacht dat een tuin onder erf valt wat bij je huis hoort. En anders, als ze je tuin in komt om te gluren, ren je naar buiten en vorder je haar meteen om op te rotten. Doet ze dat niet, vorder je haar nog een keer, en dan kun je haar aanhouden (burger arrest) voor huisvredebreuk.

Je geeft aan dat praten geen zin heeft. Ik vraag me af of je dat ooit geprobeerd hebt. In zoverre, dat je ook echt het antwoord wilthoren. Een echte dialoog en geen confrontatie! Ga een gesprek aan vanuit oprechte belangstelling! Gedrag beinvloed gedrag ook vaak, je krijgt wat je geeft en meer van dit soort (ware) tegelwijsheden. Misschien zit er een wereld van verhaal achter hun gedrag.... Als je zelf al uitstraalt dat je al een oordeel hebt, zullen je buren niet open staan voor een gesprek en schieten ze in de weerstand. Succes!

Aan die boze blikken kun je nauwelijks iets doen. Geen wet verbiedt hen boos te kijken. Aan dat binnengluren kun je mogelijk wèl iets doen. Met een beetje goede wil kun je dat als een vorm van stalking aanmerken. Natuurlijk zullen er weer mensen zijn die beweren dat stalking alleen maar 'hinderlijk volgen' inhoudt. Maar ik vind het de moeite waard.. minstens.. een aangifte wegens stalking uit te proberen. Wellicht kun je ook wel iets tegen hun hatelijke opmerkingen ondernemen..wanneer deze van beledigende aard zijn. In dat laatste geval kun je tevens aangifte doen wegens belediging..maar zorg dat wèl dat je over minimaal éen getuige beschikt'..liefst meer. Groet, Ton

Je kunt het natuurlijk proberen met vriendelijkheid maar als dit geen effect heeft kun je je er beter niet op blind staren. Gewoon negeren is dat het beste. Zij zijn dan gewoon lucht voor je. En dan maar gewoon wat eelt op je ziel krijgen. Sommige mensen zijn nu eenmaal "contactgestoord". Het spreekwoord "wie goed doet, goed ontmoet" gaat dan gewoon niet op. Wat betreft het naar binnen gluren, zou ik erover nadenken hoe je dat het beste (zonder problemen te maken) kunt verhinderen (d.m.v. vitrage e.d.). Bedenk wel: jij hebt het recht om (met plezier) op dit adres te wonen en laat je vooral niet wegpesten door een bevooroordeelde zuurpruim. Of maak er (voor jezelf) maar een karikatuur van en probeer er dan maar de humor van in te zien. Veel sterkte ermee!

Je zit met behoorlijk wat negativiteit ten opzichte van je overburen. "Uitgekotst" is best een zwaar woord om aan te geven dat andere mensen je buren ook niet mogen. Wat is er zo anders aan ze dat de hele buurt iets tegen hen heeft? Je geeft ook aan dat praten geen zin heeft, wat betekent dat je het al geprobeerd hebt zonder resultaat? Of dat je afgaat op wat anderen je over hen vertellen? Als ik in een buurt zou wonen waar men me "uitkotst" zou ik er waarschijnlijk ook niet echt gelukkig bij lopen. Ik zou me heel ongemakkelijk voelen en zelf geen "hallo" meer over mijn lippen krijgen. Ik zou dan misschien gluren naar anderen die er wel bij horen om te zien hoe zij leven. En waarschijnlijk zou ik ook opmerkingen maken, net zoals de buurt over mij doet. Waarschijnlijk "passen" deze mensen niet in de "buurtcultuur". Misschien hebben ze een levensstijl waardoor ze anderen letterlijk storen. Of doen ze dingen die in de buurt niet geaccepteerd worden. Natuurlijk kan je er met enkele ingrepen voor zorgen dat je meer privacy hebt in je woonst. Maar dat je je ongemakkelijk voelt als je buiten komt, dat komt enkel en alleen door de gedachten die je op dat moment hebt. Als die gedachten zijn "ik erger me" zal je je idd ergeren. Die gedachten dringt niemand je op, die kies je zelf. Net zoals sommige mensen zich ergeren in de file en anderen rustig naar een cd luisteren. Volgens mij is de remedie : laat het los wat anderen over deze mensen zeggen. Bekijk wat ze écht doen en in hoeverre je dat écht stoort (ik bedoel hiermee : dat je er reëel last van hebt (bv. je kan niet slapen door lawaai dat ze maken), niet dat het je alleen maar ergert)). Hoe moeilijk het ook is, leer deze mensen te accepteren zoals ze zijn en straal dat ook uit. Als ze dingen doen die écht storen, spreek hen hierop dan aan (kort en krachtig). Blijft het duren, dan kan je verdere stappen ondernemen. Maar ik durf bijna te wedden dat als je het aandurft deze mensen als "mens" te beschouwen in plaats van als "uitgekotst uitschot" er hoe dan ook dingen zullen veranderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100