Mijn vriendin heeft een bijstandsuitkering. Ik wil mijn kind erkennen, wordt zij gekort op haar uitkering?

we wonen nog apart, zij wilt nog 1x haar uitkering ontvangen en dan samenwonen. Ook heeft zij een kind uit een vorige relatie. (alleenstaande moeder)

Als wij samenwonen, heeft ze dan nog recht op haar uitkering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zolang jij niet bij je vriendin woont wordt zij niet gekort op haar uitkering,maar als je je kind erkent dan gaat SoZaWe er vanuit dat zij alimentatie krijgt en dit wordt gekort op haar uitkering.

Als jij je kindje gaat erkennen dan gaan ze er van uit dat jullie gelijk gaan samen wonen en dan stopt de uitkering. De vader is dan financieel verantwoordelijk voor het gezin. (Dit was nl ook bij mij het geval.)

Erg verwarrend in de vraag staat, of ze gekort wordt op haar uitkering doordat je je kind erkent, maar in de toelichting vraag je of ze recht heeft op een uitkering als je gaat samenwonen. Dit zijn 2 verschillende vragen. 1. Als je het kind erkend wordt je allimentatieplichtig over dat kind. In de bijstand wordt dit gekort op de uitkering als je niet samen woont. 2. Als jullie samen gaan wonen, en jouw inkomen is hoger dan de bijstandsnorm voor een meerpersoonshuishouden (wettelijk minimloon fulltime) Is er geen bijstandsrecht voor dit huishouden. Bijstands is namelijk een inkomen naar huishouden en niet naar persoon. 3. Als je samen woont zorg je beide voor het kind, en betaal je dan dus geen allimentatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100