wat zijn de voorrangsregels van een tram?

Hallo,

wat zijn precies de voorrangsregels van een tram? voorbeeld: je hebt een voetganger op dezelfde weg, moet de tram de voetganger dan voor laten? Moet een tram ook stoppen bij verkeersborden?

ik heb vrijdag auto theorie examen maar dit snap ik nog niet zo goed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tram heeft op een kruispunt waar de voorrang niet geregeld wordt door verkeerslichten, verkeersborden of verkeerstrekens, altijd voorrang op alle weggebruikers. Dus ook op voetgangers. Het maakt niet uit of de tram van rechts of van links komt. De regel "Tram gaat voor" is een gedragsregel. Verkeerstekens (borden en op het wegdek) gaan boven gedragsregels. Een trambestuurder moet dus wel remmen voor een zebrapad.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ve...
http://www.theoriecursus.nl/verkeersforum/...

Natuurlijk moet een tram ook stoppen als hij een voorrangsweg op wil rijden, anders krijg je ongelukken. Een tram moet zich dus gewoon houden aan de verkeersborden. De reden dat een tram altijd voorrang heeft is omdat hij op rails rijdt. Hij kan dus alleen maar afremmen om een eventueel ongeluk te voorkomen. Hij kan niet uitwijken naar links of naar rechts, zoals de andere verkeersdeelnemers dat wel kunnen. Alvast veel succes met je examen vrijdag :)

De tram heeft zelf lichten net als een bus.Ze hebben op alle voertuigen voorrang lin ks of rechts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100