Mag een ZZP'er roken in zijn eigen werkomgeving als deze zonder andere werknemers werkt in zijn eigen bezit?

Hoewel de vraag al deels hier besproken is https://www.startpagina.nl/v/vervoer/autos/vraag/597392/rij-instructeur-roken-bellen-tijdens is het roken aspect nooit echt duidelijk en met bronnen ondersteund

Het gaat nu juist om een leerling die dit NIET erg zou vinden en heel specifiek om een instructeur met een eenmanszaak.

En hoe geldt dat voor vrijwel dezelfde situatie voor een vrachtwagenchauffeur (ZZP'er zonder bijrijder) en een timmerman met een werkplek aan huis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat mag alleen als er geen werknemer (uitzendkracht, enz. enz.) meerijdt en als er ook geen andere bestuurder mee rijdt. Bezwaar of niet is niet relevant. In bedrijfsauto's (zoals leaseauto's en vrachtwagens) die geen eigen bezit zijn mag sowieso niet worden gerookt. De vrachtwagenchauffeur die een vrachtwagen in eigendom heeft mag daarin roken, mits er geen andere bestuurders mee rijden en mits er geen "meerijders" zijn. De timnerman met eigen werkplaats mag daarin roken mits hij geen aldaar werkende werknemers (enz.) heeft.

Bronnen:
http://www.evo.nl/site/mag-een-chauffeur-r...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/r...

Tsja, ik kom net uit Kortenhoef bij het NK palingroken en daar stond het blauw van de rook. Allemaal kleine baasjes met hulpkrachten die mee moesten roken en dat was zelfs verplicht door de organisatie! €18,50 per pond is het huidige tarief, duur maar erg lekker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100