In nederland mag je geen nepwapen in bezit hebben dit is ook verboden maar waarom mogen speelgoedzaken wel nep pistolen verkopen?

Ik vind dit echt heel erg raar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja maar de speelgoedpistolen lijken niet bepaald op echte pistolen. Zwarte speelgoed/neppistolen zijn wel verboden.

De nepwapens die verkocht worden zijn duidelijk te herkennen aan de rode dop die ze allemaal hebben. Hebben ze die niet en lijken ze daarom te veel op een echt geweer dan is het strafbaar om er één bij je te hebben.

Het verbod op "nepwapens" betreft speelgoed wapens die een duidelijke overeenkomst hebben met een echt wapen (afvuurmechanisme (trekker) vuurmond (loop)) en gebruikt kunnen worden ter bedreiging of afschrikking. De "nepwapens" in een speelgoedwinkel zijn duidelijk herkenbaar als speelgoed wapen waarvan de vuurmond (loop) geheel dicht is en als zodanig niet meer gebruikt kan worden voor bedreiging danwel afschrikking.

Die zijn extreem opvallend nep. Met allemaal felle kleuren en een Rooie dop aan de voorkant kijk maar naar de NERF pistolen.

De kern van uw vraag was waarom speelgoedzaken wel nep pistolen mogen verkopen. Nee ook speelgoedwinkels mogen geen nep wapens verkopen of verhandelen in Nederland. De kleur of een dopje op de loop vallen ook onder die nep wapens. Soms nemen mensen ze mee uit het buitenland, deze worden onmiddellijk in beslag genomen bij de douane. Een kleur kun je veranderen, een dopje kun je eraf boren/halen. Het gaat dus meer om de vormgeving.

Bronnen:
http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?218

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100