Kan een werkgever je verplichten,om zelf je veiligheidskleding aan te schaffen.? Zie uitleg.

Familie van mij werkt in de vleesverwerking.
Gewoon op het slachthuis.
Via een uitzendbureau.
Ze staan daar aan de lopende band,vlees af te snijden.
Echter zonder ,,speciale handschoenen,en zonder speciale ijzeren schort.

Willen ze deze beschermende kleding hebben moeten ze zelf 250,00 euro betalen.
Terwijl ze gewoon het minimumloon beuren per maand.
Kan dit allemaal maar zo.?

Van de week is er iemand uitgeschoten met het mes,en heeft een hoofslagader geraakt.
Gelukkig was de Bhv,er snel ter plaatse en is deze persoon niet doodgebloed.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ter beschikking stellen van beschermde kleding is niet verplicht door werkgever, de werknemers in deze vallen namelijk onder het CAO voor uitzendbureaus. Schrikbarend daarin tegen is dat de gebruiker van de uitzendkrachten deze aan het werk laat zonder dat ze benodigde beschermende kleding dragen, dit is een ernstige overtreding van de arbeidswet, ook de personen zelf treffen blaam, zij mogen niet aan het werk zonder de benodigde kleding. Lijkt me zeer belangrijk dat desbetreffende personen eerst is contact opnemen met het uitzendbureau om een einde te maken aan deze onveilige situatie.

Ja, dit kunnen ze verplichten.. beschermende kleding moet je vaak zelf kopen en betalen.. voor de werkgever is het slechts een optie dit te vergoeden.

Nee. Als je in de offshore werkt moet je werkgever alles leveren. Overall, helm, bril, oordopjes, veiligheidslaarzen enz. Zal lekker zijn. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn werknemers.

Ja, dat kunnen ze verplichten. Ook al kost het geld

Ik citeer: "In een arbeidsovereenkomst kan worden bedongen dat medewerkers verplicht zijn om de arbeid te verrichten in bepaalde kleding of met bepaalde gereedschappen, waarvoor zij zelf zorg moeten dragen. Ook zonder dergelijke bepalingen kunnen medewerkers hiertoe gehouden zijn als dit gebruikelijk is in een bepaalde bedrijfstak." http://www.arbeidsrechter.nl/betalen-voor-werkkleding-gereedschap-door-werknemer-van-loon

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100