Zou ik het best beroep aantekenen in mijn situatie?

Ik zat in een bar en plots komt de politie mij hieruit halen en vragen naar mijn naam. ik vraag hen waarom men deze nodig heeft. hierop weigeren ze mij te antwoorden. ik antwoord hen daarop dat ik ook niet moet antwoorden dan. Het is toch mijn recht om te weten waarom ze mij plots komen halen? vervolgens staan we buiten en ze vragen mijn naam weer. ik zeg opnieuw dat ik wil weten waarom ze mij uit deze bar komen halen zijn. vervolgens handboeien ze mij en nemen ze mij mee naar het kantoor. ze vertellen mij dat er iemand zat te wildplassen en weggelopen is van hen. ze hebben er achter gelopen maar die persoon niet kunnen vangen en ze zeggen dat ik 'formeel' herkend ben.(iemand met een blauwe vest en blond haar .Dus iemand dat wegloopt zie je meestal alleen hun rug + het was nacht. hoe kan je nu iemand zo formeel herkennen. ik leg mijn verklaringen af dat ik het niet was.
nu krijg ik een brief thuis met een boete van 60 eur en heb 15 dagen om beroep aan te tekenen. is het beter dat ik dit doe?
Bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Tegen een boete opgemaakt door een bevoegd persoon, kan je weinig beginnen. Je kan procederen maar je gaat de zaak verliezen. Als je in het begin wat vriendelijker had geweest, had je misschien je er uit kunnen praten.

Natuurlijk moet je beroep aantekenen. Je gaat toch geen boete betalen voor iets dat je niet gedaan hebt? Grote kans dat dat beroep slaagt, tenzij ze spijkerhard bewijs hebben dat jij het was geweest en dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

Beroep aantekenen kun je zeker doen en zou je ook kunnen winne, helaas gaat je dit waarschijnlijk meer geld kosten dan dat het opleverd. al dan niet je tijd. maar wat die agenten hebben gedaan kan ook niet zomaar, wildplassen is een overtreding. een overtreding moet op heterdaad gebeuren wil je daar een boete voor kunnen geven. Maar ik vind het een raar verhaal want als je weg rent voor de politie maak je van een overtreding een misdrijf. (vluchten voor de politie).

Ja, ik zou beroep aantekenen als ik het niet had gedaan. Niet betalen voor iets wat je niet gedaan hebt. Maar ... als ik jou was zal ik gewoon mn naam hebben genoemd, als je niks te verbergen hebt hoef je nergens bang voor te zijn .. Was je rustiger gebleven hadden ze je misschien eerder geloofd.

In het proces-verbaal zal ook een tijdstip staan waarop het wildplassen heeft plaatsgevonden, als jij hard kunt maken dat jij op een andere plek was, bijvoorbeeld in die bar, dan zou ik zeker beroep aantekenen.

Als je niks hebt gedaan ga je natuurlijk niet betalen, dus wel beroep aantekenen. Maar ik denk als je wat meegaander gereageerd had, dat het zover misschien niet had gekomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100