Als iemand op mijn werk een onterechte klacht tegen mij indient, om mij te beledigen, is diegene dan strafbaar?

ik werk in een restaurant en er is een klacht ingedient dat ik onvriendelijk zou zijn, ik weet zeker dat ik niks fout heb gedaan, de persoon die de klacht heeft ingedient ken ik, en ik heb een keer ruzie met hem gehad, daarom denk ik dat hij dit doet om mij terug te pakken, is dit strafbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jij kunt helaas niks bewijzen dus het is niet strafbaar.

Volgens mij is dat smaad en dat mag niet. Of het strafbaar is weet ik niet zeker. Maar als je er eenrechtzaak van zou maken kan dit voor die persoon wel een staartje hebben. Of hij moet bewijzen hebben hiervoor. Toegevoegd na 5 minuten: Volgens insiders staat op smaad wel een boete. Net vernomen.

Eerst afwachten wat er gebeurt en je zal waarschijnlijk wel een gesprek krijgen ( of ze houden je in de gaten) in het gesprek laat je eerst je baas zijn verhaal doen. Als hij klaar is kan jij je verhaal doen en de mail laten zien ( las dat in een reactie dat jij die mail hebt) meer kan je niet doen. Hou de eer aan jezelf !!

Ik denk dat zijn klacht niet geldig is al hij niet kan bewijzen dat hij bij jullie is geweest(dus als hij geen bonnetje heeft...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100