Als je een scooter ophaalt bij de scooterdealer. En de scooter vliegt in brand na 15 min rijden is de dealer dan aansprakelijk ?

Mijn scooter is gister in brand gevlogen na dat ik hem die ochtend heb opgehaald voor reparatie bij de scooterdealer.De dealer zegt dat het mijn fout is. Ik rij gewoon doe er niets geks mee. De politie zegt dat ik het maar onderling moet lossen.. Ik wil hier graag aangifte van doen van poging tot moord. Want als ik het niet op tijd had geroken was mijn benzinetank ook nog in brand gevlogen met mij erop en was ik dood. De brand was net onder me benzinetank . Had nog geluk dat ik een fles water bij me had om het te blussen.. Wat kan ik hier nu tegen ondernemen ik wil het hier namelijk echt niet bij laten zitten !

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik heb niet heel het verhaal erbij gezet. Toen ik de scooter daar bracht om mijn kickstart te laten maken. Zei hij dat het geen garantie werk was. En ik maar even 120 euro moest aftikken daarvoor. Heb gelijk de importeur gebeld om dat na te vragen & het is wel gewoon garantie werk. Dus Toen heeft de importeur de winkel gebeld en werd het gemaakt . De meneer van de winkel zei nog : Jullie gierige hollanders als je het zo wil kan je het zo krijgen. Dus ik Denk wel serieus dat er opzet in het spel is . Dat als hij iets kapot maakt dat ik later wel terug komt om te betalen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Poging tot moord is overdreven. Er is geen opzet in het spel. Wellicht onderzoek laten doen wat de oorzaak is en wellicht is die te relateren aan het ongeluk. Dan kan je wellicht proberen dat hij het foutief heeft gerepareerd.

Poging tot moord is een brug te ver. Het lijkt eerder of je met een onsymphatieke handelaar te maken heb in plaats van een moordenaar! Zijn opmerking over gierige Hollanders en 'je krijgt 't zoals je 't wilt' is natuurlijk niet netjes maar echt geen reden om aan te nemen dat er sprake is van poging tot moord. Als je het hebt over 'aansprakelijkheid' in deze zaak dan is deze dealer echt niet strafrechtelijk 'aansprakelijk', tenzij hij met opzet een gevaarlijk voertuig aan jou aflevert, en dat lijkt mij hier dus niet aan de orde.

Als je binnen 15 min brand in je scooter hebt na het verlaten van de reparateur, kun je wel met redelijke stelligheid zeggen dat het gerelateerd is. Hoe lullig het ook is, je zult toch terug moeten gaan naar hem... eerst in den minne proberen te schikken voor je echte stappen neemt. Je zult hem de kans moeten geven het te repareren...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100