Waarom bestaat er een parkeerplaats speciaal voor gehandicapten?

Ik zie de logica er niet aan zitten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die speciale parkeerplaatsen zijn dichterbij de winkel of bij de toegang tot de helling of lift om er te komen. Mensen die slecht ter been zijn laat je toch niet een hele parkeerplaats of -garage door lopen om ergens te komen. Dat kunnen mensen met gezonde benen wel eenvoudig!

Omdat als alles vol is je verder weg moet gaan parkeren en misschien kunnen zij die verdere afstand niet lopen.

Om mensen die problemen hebben met lopen of anderszins niet instaat zijn zich goed te verplaatsen de gelegenheid te geven op een parkeerplek te kunnen parkeren. Het is altijd makelijk als je zelf niets mankeert om daar anders over te denken. Maar mensen met een handicap hebben het soms wel eens moeilijk met afstanden. ik snap de logica niet van mensen die niets mankeren om soms hun auto op een invalide plek te zetten. Gelukkig kan je daar een forse bekeuring voor krijgen

Die parkeerplaatsen zijn ook meestal breder. Hierdoor kan de chauffeur, indien afhankelijk van een rolstoel, makkelijker in en uitstappen en zijn rolstoel opbergen. Ik ben het helemaal eens met de vorige schrijver dat er helaas asociale mensen zijn die niet invalide zijn maar wel hun auto op die speciale plaatsen parkeren.

Parkeerplaatsen voor gehandicapte personen zijn een noodzaak om deel te kunnen nemen aan het openbaar leven of om openbare gebouwen te kunnen bezoeken. Sommige mensen parkeren hun wagen onbeschaamd op de parkeerplaats voor mindervaliden. Via een sensibiliseringsactie in België: “Je nam mijn plaats, neem nu ook mijn handicap” worden deze egoïstische chauffeurs gewezen op hun asociaal gedrag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100