Er is - terecht - veel kritiek op biometrisch paspoort. Tweede Kamer wordt nu kritisch. Is er iets gewijzigd m.b.t. vingerafdrukken afnemen e.d.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het enige dat verandert is is het besef dat er veel meer fout kan gaan dan men tevoren had verwacht.

Nee, wat die vingerafdrukken betreft is er niets gewijzigd (en dat zal ook niet gebeuren: ze blijven gewoon in het paspoort staan). Wat wél nog ter discussie staat is de vraag of je die vingerafdrukken in een centrale database moet opslaan. De Tweede Kamer is daar kritisch over. Minister Donner komt binnenkort met (aangepaste) voorstellen om de scepsis van de Kamer weg te nemen. Alternatief zou kunnen zijn dat elke gemeente de opslag van die gegevens zelf regelt. Zo'n decentrale opslag vind ik overigens persoonlijk net zo bedenkelijk; als die gegevens in verkeerde handen vallen, kan dat ernstige gevolgen hebben. Maar ook van het bijgaande artikel (zie Bron) word je niet vrolijk... Toegevoegd na 5 dagen: En "vers van de pers": Alle vingerafdrukken die momenteel door gemeenten zijn opgeslagen worden gewist. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) donderdag in het debat over de opslag van biometrische gegevens. Lees verder op: http://www.nu.nl/politiek/2502222/vingerafdrukken-moeten-worden-vernietigd.html

Bronnen:
http://www.limburger.nl/article/20110420/A...

Laten we reëel blijven. Hoeveel kritiek wij ook op het biometrisch paspoort kunnen hebben, de VS wilden dat het er zou komen, dus zal het voorlopig ook blijven..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100