kan een winkel mij weigeren?

sinds kort heeft de supermarkt bij mijn school een bord hangen welke vermeld dat er niet meer dan 20 scholieren tegelijkertijd in de winkel aanwezig mogen zijn. ik vroeg mij af of dit ook op mij slaat, ik ben dan wel scho0lier maar ik ben ook meerderjarig (19). ik meen namelijk ergens gelezen te hebben dat met scholieren alleen mensen van 12 t/m 18 worden bedoelt. beetje knullige vraag maar vroeg het me gewoon af

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kán wel. Maar als jij in je eentje op een normale manier die winkel binnen loopt, is er echt niemand die snel even de koppen van de aanwezige pubers telt en jou de toegang ontzegt als dat er twintig zijn.

Kunnen ze aan je neus zien dat je scholier bent? Als je alleen daar binnen komt zullen ze je derhalve niet tegenhouden, hooguit als je in groep komt...met schoolkameraadjes samen.

ja dat kan zeker! bij mij in de buurt was er op loopafstand van de middelbare en MBO opleiding een Lidl die maximaal 2 studenten tegelijkertijd toeliet. nu vond ik dat wel erg weinig, maar er werd zo'n rotzooi getrapt en zoveel gestolen als dit in grote groepen ging dat de winkelier deze maatregel heeft ingesteld. dit was wettelijk toegestaan, want er stond zelfs een wetsartikel bij de mededeling (hoewel ik niet meer weet welke)

Je bent scholier dus mag de winkelier je weigeren, hij kan er tenslotte ook niets aan doen dat je op jouw rijpere leeftijd je school nog niet hebt afgerond !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100