Wat doen als huisgenoot niet haar spullen niet ophaalt?

Hoi iedereen,

ik woon in Nederland maar ben een duits studente, vandaar dat het mogelijk is dat mijn nederlands niet perfect is.
Dus.. weten jullie hoe het zit als een voormalig huisgenoot sommige spullen nog steeds niet heeft opgehaalt (zij is al sinds januari 2014 verhuisd) en wij (mijn nieuwe huisgenoot en ik) tegen haar al meerdere keren zeiden dat ze haar spullen moet ophalen omdat wij het vervelend vinden? Zij zei al maanden geleden, dat ze die wel wil ophalen maar op een gegeven moment stuurde ze nooit meer berichtjes terug. Kunnen wij haar spullen (grote schilderij, stofzuiger, ..) verkopen? Of mag dat niet, dus is het niet legal? Alvast bedankt voor jullie antwoorden!!! :-) groetjes!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Geef haar schriftelijk nog eenmaal de gelegenheid om voor een bepaalde datum haar spullen op de halen en maak daarbij duidelijk dat, als zij dat niet doet, jij ervan uitgaat dat ze afstand van haar spullen heeft gedaan ten gunste van jou en dat jij ze dan verkoopt.

Als je het correct wilt doen dan moet je de ex-huisgenoot de gelegenheid geven om de spullen binnen een redelijke termijn op te halen of te laten halen. Je kunt daarbij aangeven dat je binnen een bepaalde termijn na uw aangetekende brief een wederbericht wilt ontvangen over de wijze waarop zij de spullen zal weghalen. Als zij niets van zich laat horen, kun je een tweede aangetekende brief sturen waarin je een laatste kans met een korte termijn geeft. Daarna kun je de spullen laten weghalen. Daarbij zal een eventuele verkoopopbrengst wel voor haar zijn (eventueel onder verrekening van een vergoeding voor de opslag die jullie hebben "verzorgd"). Mocht het om kunst/antiek/muziekinstrumenten van enige waarde, of om persoonlijke zaken gaan, dan moet daarmee wel op een verantwoorde wijze omgaan uiteraard. Maar ik zou gewoon bellen en zeggen: Als het over 2 weken niet weg is dan gaat het met het oud vuil mee. En dat dan ook zo uitvoeren (behalve persoonlijke zaken). Toegevoegd na 2 minuten: Ik zou hierbij even kijken naar de ophaaldata voor grofvuil. Klein spul zou je eventueel nog kunnen opsturen in een doosje.

Bronnen:
http://www.gratisadviseurs.nl/question.php...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100