Waarom wordt in Nederland antrophopsiche geneeskunde door de overheid niet herkend?

Kan mij iemand dit uitleggen?

Antroposofische geneeskunde is geen specialisme in de zin van artikel 14 Wet BIG en dus wordt het niet door de Nederlandse overheid erkend.

Dus als ik bijvoorbeeld een opleiding wil doen in de antroposophisch leer wordt het niet herkend?Wat wordt er precies mee bedoeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit betekent niet dat je die opleiding niet mag doen. De Wet BIG is een registratieverplichting voor specifieke geneeskundige opleidingen om te zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Antroposofische geneeskunde is geen specialisme in de zin van artikel 14 Wet BIG en dus wordt het niet door de Nederlandse overheid erkend, wat betekent dat een antroposofisch geneeskundige niet is aangesloten bij de BIG. Deze beroepsbeoefenaars zijn aangesloten bij antroposofische beroepsorganisaties. Deze organisaties hebben eigen opleidings- en vakbekwaamheidseisen vastgesteld. In de praktijk betekent het dat je je geen arts mag noemen. Arts is een beschermde titel die je mag voeren als je BIG bent geregistreerd. Als je niet bent geregistreerd mag je wel werkzaamheden uitvoeren: in feite mag iedereen geneeskunde bedrijven (behalve enkele specifieke handelingen). Voor de alternatieve geneeskunde is de BIG wet niet gunstig. Zie ook bijgaande brief van Dokter Rutten over dit probleem.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Antroposofisc...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Arts
http://www.dokterrutten.nl/nieuws/big.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100