ik ben bijna gescheiden van mijn ex-man. Nu ben ik zwanger van mijn geliefde en willen wij trouwen. Wordt hij dan automatisch de vader van ons kind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je trouwt voor de geboorte, dan wel. Anders moet je nieuwe partner het kind eerst erkennen.

Als je je kind gaat aangeven moet je toch zeggen wie de vader is en wie de moeder is? Of ben ik nu poco loco?

als je zeker weet dat hij de baby ook gemaakt heeft wel. Anders moet hij het kind eerst erkennen.

oef, jij zet er vaart achter!! bij een huwelijk word kind automatisch erkent, en word je man vader. heel leuk allemaal, maar het betekend wel dat je moet scheiden en weer opnieuw moet trouwen voor je gaat bevallen. krijg je de scheiding niet rond voor je bevalling hebben zowel jij als je (bijna ex) man en je liefje een probleem!!! Toegevoegd na 2 minuten: huwelijks parter krijgt ook automatisch gezag over het kind, dus nog een reden om wat op te schieten nu de kogel eenmaal door de kerk is. hoop dat je ex mee wil werken, maar als ik het verhaal zo lees zal ie waarschijnlijk de scheiding niet tegenhouden.

Nee, van ieder kind dat geboren wordt BINNEN 9 maanden na ontbinding van het huwelijk wordt degene met wie je getrouwd was ten tijde van de verwekking de vader. Als je gescheiden bent kan je nieuwe echtgenoot het kind wel erkennen.

Als het kind geboren is voordat je gescheiden bent, dan komt het kind op naam van je huidige echtgenoot en krijgt het kind zijn naam. Dit tenzij hij de wettigheid betwist, dus niet erkent. Als je geliefde het kind erkent of dat je op het moment van geboorte met hem getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt met hem,dan krijgt het kind zijn of jouw achternaam. Die laatste keus is aan jullie. Toegevoegd na 2 minuten: aanvulling: voordat je gescheiden bent en binnen 300 dagen daarna.

Je bent zwanger van je geliefde en niet van je ex? Zo lees ik het tenminste. Dan is en blijft deze man waarmee je nu wilt trouwen automatisch de biologische vader en zo wordt hij ook bij de aangifte van de geboorte vermeld. Zodra je met hem getrouwd bent is hij ook officieel de vader en daar hoef je dan niets voor te doen. Ben je niet getrouwd dan moet hij het kind erkennen als zijn kind en daarvoor moet je wel alles regelen.

Als je getrouwd bent, is je man automatisch wettelijk de vader van je kind. Je zult dus sowieso vaart achter de scheiding moeten zetten. Red je dat niet, dan zal je bijna-ex officieel het vaderschap moeten ontkennen voordat je geliefde je kind kan erkennen. Wat betreft je nieuwe geliefde: als jullie voor de geboorte van jullie kind trouwen, is het automatisch geregeld. Is dat wat te snel (heb je bijvoorbeeld meer tijd nodig om de bruiloft zo te regelen als je graag wilt), dan is er wat meer voor nodig. Het beste kun je dit voor de geboorte al regelen door je geliefde 'de ongeboren vrucht' te laten erkennen. Later (bijvoorbeeld bij de aangifte van de geboorte) kan ook nog, maar als je het voor de geboorte regelt, heeft de vader direct bij de geboorte alle wettelijke rechten en plichten die bij vaderschap horen. Daarvoor moeten jullie samen even langs het gemeentehuis, of jij moet hem schriftelijke toestemming meegeven. Let wel op dat je ook hiervoor éérst gescheiden moet zijn.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-...

Wees er op tijd bij!!! Als je kind niet uit een huwelijk is geboren, heb je als vader niet automatisch rechten naar je kind toe. Alleen een juridisch vader heeft deze rechten. Door je kind te erkennen, word je juridisch vader waardoor je kind onder meer van je kan erven en je achternaam kan dragen. Voor deze erkenning je toestemming nodig van de moeder. Wordt deze geweigerd, dan kan de rechter vervangende toestemming geven. Dan doet een ander het wel Als je je kind niet erkent, is er een kans dat een ander dat doet. Je blijft weliswaar de biologische vader van je kind, maar de ander is dan juridisch vader. Dat is een lastige situatie, want een juridisch vader heeft meer over het kind te zeggen dan een biologisch vader. Je kunt in zo’n geval de rechter verzoeken om de erkenning terug te draaien, maar de rechter zal dit niet zomaar doen.

Bronnen:
http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=4243

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100