Waar vind ik de rechten van vertraagde vliegtuigpassagiers?

We zouden vorige week terugvliegen, maar de vlucht werd geannuleerd. Waar vind ik de rechten op vergoeding die sinds enige tijd in Europa gelden?

Het gaat om een vlucht binnen Europa, met een Europese maatschappij.

Wat gebeurde er:
--  We zaten in het vliegtuig.
--  De vlucht werd geannuleerd.
--  We kregen een gratis hotelovernachting.
--  Avondeten moesten we zelf betalen.
--  De volgende dag vloog er weer niets.
--  We moesten met de trein naar huis.
--  Wij moesten de trein zelf betalen.
--  De kosten kunnen we declareren bij de vliegmaatschappij.

Vragen:

--  Geldt deze vlucht nu als geannuleerd, of als vertraagd?

--  Bereken ik onze vertraging als het verschil tussen de aankomsttijd van de trein en de oorspronkelijke aankomsttijd van de geannuleerde vlucht?

--  De trein had ook vertraging. Telt die mee bij het bepalen van de vertraging van onze vlucht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.landenportal.nl/informatie/rechten-van-vliegtuigpassagiers.htm Hier tref je veel info. Sterkte ermee!

Ik ben bang, dat je onder de momentele omstandigheden kunt spreken van overmacht en dan houden volgens mij al je rechten op. Als je dan nog iets vergoed krijgt, is dat coulance.

Hier vind je alle informatie http://www.rechtenvanvliegtuigpassagiers.nl/ http://www.vcktravel.nl/nl/zakenreizen/actueel/rechten-vliegtuigpassagiers http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/nl/oj/2004/l_046/l_04620040217nl00010007.pdf Succes, je staat in je recht en kunt hier geld voor terugvragen! Schrijf z.s.m. een brief naar de luchtvaartmaatschappij..

je moet bij de luchtvaartmaatschappij zijn. en dan nog, wat ik al eerder las, het is overmacht door het weer, dus ben bang dat je daar geen rechten aan kunt ontlenen.

— Geldt deze vlucht nu als geannuleerd, of als vertraagd? De vlucht geldt als geannuleerd: Hij is immer niet vertrokken. Ik moet zeggen dat ik niet eerder gehoord heb van de optie dat ze je in de trein zetten, meestal proberen ze je later alsnog op een vlucht te zetten. Maar goed, als het een bestemming in Europa is, zal dit wel makkelijker zijn. Meer informatie over je rechten, inclusief voorbeeldbrieven om kosten te declareren vind je in de link in de bron.

Bronnen:
http://www.consuwijzer.nl/Ik_wil_advies_ov...

Hier vind je nog wat info: http://www.leerwiki.nl/Hoe_krijg_je_geld_terug_bij_vliegtuigvertraging http://ec.europa.eu/transport/air_portal/passenger_rights/doc/2007/com_2007_0168_nl.pdf Hulp bij geld claimen bieden deze organisaties (op basis van no cure no pay): http://www.aviaclaim.eu/nl/index2.html http://www.euclaim.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100