Is het belangrijk om een schuldgevoel te hebben als je iets fout hebt gedaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja , dat is je geweten. daar leer je van. dan weet je dat je dat niet weer moet doen.

het is belangrijker om je te realiseren dat je daadwerkelijk iets fout hebt gedaan, dan toon je al berouw. Toegeven is stap 1. Schuldgevoel is misschien een groot woord, maar met erkenning ben je al een eind.

Hangt er vanaf: ja, want dat geeft je de mogelijkheid nog eens over de fout na te denken en te besluiten het de volgende keer anders te doen of dat in elk geval te proberen. Nee als je blijft hangen in het schuldgevoel en het je verlamt.

Nee, dat is niet belangrijk. Zolang je beseft dat je een fout gemaakt hebt, en daarvan leert, heeft 'ie toch positief uitgepakt. Ik maak zo vaan fouten waar ik van leer, zonder er een schuldgevoel over te hebben.

ja, anders ben je niet eerlijk.sta je te liegen. Toegevoegd na 14 minuten: het ligt er natuurlijk aan wat voor soort fout je hebt gemaakt.heb je iemand gekwetst dan kan je daar n schuldgevoel van krijgen.(meestal).heb je nfout gemaakt met iets doen om t te leren dan natuurlijk niet.

Ligt eraan wat je fout heb gedaan. Als jij je auto op een invalidenplek geparkeerd heb, dan is een schuldgevoel wel erg overdreven vind ik. Maar heb je gestolen van iemand, noem maar iets hoor, dan mag je idd wel een schuldgevoel hebben ja.

Erken je fout, leer ervan, relativeer en laat dan weer los. Nooit blijven hangen in schuldgevoel!