Hoe lang moet je normaal wachten, na een bekeuring, tot je een acceptgiro ontvangt?

Ik was aangehouden geworden, omdat ik '''s nachts'' (het was gewoon acht uur hoor) zonder licht fietste. Ze zeiden dat ik een acceptgiro kon verwachten in me brievenbus binnen zo'n 3 à 4 dagen... Nu, twee weken later (of was het drie?) heb ik nog steeds niets ontvangen. Iemand ervaring hiermee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Normaal gesproken krijgt u na 2 a 3 weken de acceptgiro in huis. De beschikking is in uw geval dus nog onderweg. Binnen de genoemde 3 a 4 dagen is gewoon niet mogelijk, omdat het een en ander zo snel niet verwerkt kan worden. Er staat een maximum termijn van 4 maanden gekoppeld aan het binnenkrijgen van een zogenaamde Mulderbon, waar fietsen zonder verlichting onder valt. Echter hier kan bij bepaalde speciale gevallen weer vanaf geweken worden, bijv als u tussentijds verhuisd bent.

Wacht maar rustig af,want hij komt wel. En kunnen wel zes weken overheen gaan. Wij kregen afgelopen week een bekeuring binnen ,voor ongeoorloofd parkeren. En die was van 27 november 2010.

Twee tot zes weken Toegevoegd na 3 minuten: Meestal zit het binnen deze marge. Soms doen dienders hun werk wel eens niet zo snel en parkeerbonnen worden soms door gemeenten als "parkeerbelastingnaheffing "gepresenteerd en is het wettelijk gezien niet iets waar het CJIB (de bekeuringcentrale in Nederland) aan te pas komt. Dan kan het dus ook wel eens heel lang duren. Van de andere kant, is het erg als ze het zouden vergeten?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100