Als Bouterse president wordt is hij onschendbaar, waarom halen de Nederlandse militairen hem nu dan niet op?

Zodra hij president wordt (als dat gaat gebeuren) is hij onschendbaar. Er zijn al diverse Nederlandse en Amerikaanse militairen in Suriname aanwezig (jungletraining). Ze kunnen hem toch gewoon arresteren en uitleveren aan Nederland voordat het te laat is? Waarom doen ze dat niet? Er zijn al vaker buitenlandse hooggeplaatsten uit het buitenland gehaald. Nu kan het nog, nu is hij nog geen president.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mij lijkt dat Nederlandse en Amerikaanse militairen geen staatsburgers kunnen arresteren van een ander land. Suriname is een autonome staat en de genoemde militairen zijn daar buitenlanders en dus te gast.

Nu kan het ook niet. Suriname is namelijk een soevereine staat. Als Suriname in Nederland een Nederlands staatsburger zou 'arresteren' (in feite is dat ontvoeren) zonder toestemming van de Nederlandse staat, zou dat ook een enorme rel veroorzaken. Oók als duidelijk is dat de ontvoerde best wat op zijn kerfstok heeft.

de zaak is al verjaard laat hem en zijn toenmalige kornuiten over aan God hij krijgt zijn straf wel als hij dat verdiend

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100