Als Bouterse president wordt is hij onschendbaar, waarom halen de Nederlandse militairen hem nu dan niet op?

Zodra hij president wordt (als dat gaat gebeuren) is hij onschendbaar. Er zijn al diverse Nederlandse en Amerikaanse militairen in Suriname aanwezig (jungletraining). Ze kunnen hem toch gewoon arresteren en uitleveren aan Nederland voordat het te laat is? Waarom doen ze dat niet? Er zijn al vaker buitenlandse hooggeplaatsten uit het buitenland gehaald. Nu kan het nog, nu is hij nog geen president.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat er kennelijk redenen zijn die dat onmogelijk of onwenselijk maken. Wij weten niet alles. Als ze iedereen kunnen opsporen, waarom is hij dan nog steeds "onvindbaar" of wordt hij niet ter verantwoording geroepen? Hij is al die tijd al onschendbaar lijkt het, net zoals Ratko Mladić. Die loopt ook nog steeds vrij rond. Wij weten niet alles. Zo beroept Radovan Karadzic zich op een afspraak van een Amerikaanse bewindspersoon, dat hij zich gewoon kon laten pakken door Den Haag en dat hij dan meteen vrij zou komen vanwege die afspraak. Die man was zeker van zijn zaak, maar is bedrogen door Amerika. Wij weten niet alles. Wellicht lopen er in de wereld nog wel slechtere en gevaarlijkere bewindspersonen rond dan Desi Bouterse, wellicht Silvio Berlusconi, wie zal het zeggen? We weten niet alles. Ik hoop met je mee dat Desi Bouterse ter verantwoording wordt geroepen zoals elk ander die verdacht wordt van zaken die niet kunnen.

Mij lijkt dat Nederlandse en Amerikaanse militairen geen staatsburgers kunnen arresteren van een ander land. Suriname is een autonome staat en de genoemde militairen zijn daar buitenlanders en dus te gast.

Nu kan het ook niet. Suriname is namelijk een soevereine staat. Als Suriname in Nederland een Nederlands staatsburger zou 'arresteren' (in feite is dat ontvoeren) zonder toestemming van de Nederlandse staat, zou dat ook een enorme rel veroorzaken. Oók als duidelijk is dat de ontvoerde best wat op zijn kerfstok heeft.

de zaak is al verjaard laat hem en zijn toenmalige kornuiten over aan God hij krijgt zijn straf wel als hij dat verdiend

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100