Kunnen puppies die uit het zelfde nest komen zich na jaren weer herkennen als ze zich tegenkomen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lijkt me niet en dat zal ook moeilijk te zien zijn, omdat honden elkaar meestal enthousiast begroeten,familie of niet.

volgens mij niet.

Een beetje eigenwijs van mij maar ik denk het wel.Onze hond herkent ook onze zoon als hij hem lang niet heeft gezien(woont in het buitenland).Na twee jaren was hij gek van blijdschap om hem te zien.Waarom zouden ze dan niet hun eigen broer of zusje kennen?

Ik denk dat ze elkaars geur op zich wel zouden herkennen, het lijkt me in ieder geval geen gek idee. Ik weet het alleen niet heel zeker.

bij kittens is daar onderzoek naar gedaan. de kittens werden na 16 weken gescheiden, en een half jaar later weer herenigd. het bleek dat de vroegere nestgenootjes elkaar al snel gingen verzorgen (likken), sneller dan ze bij willekeurige andere katten deden. ook was de verzorging intensiever. herkennen is een groot woord, maar ze waren veel eerder vriendjes dan met andere katten. ik zou er niet vreemd van staan te kijken als er bij puppies soortgelijke reacties zouden worden waargenomen.

Het ligt er aan hoe lang ze uit elkaar zijn geweest. Wanneer ze als puppy uit elkaar gaan en elkaar jaren niet zien, dan zullen ze elkaar daarna niet meer 'herkennen'. Komen ze elkaar b.v. elk half jaar, of zelf 1x per jaar tegen, dan blijven ze elkaar herkennen. Maar dat geldt niet alleen voor nestgenoten, ook mensen worden door honden na jaren weer herkend. Honden hebben een enorm goed reukgeheugen.

nee, de dan volwassen honden herkennen elkaar niet.

Nee, ze herkennen hun moeder al na twee maanden niet meer.