Zijn er doelgroepen in Nederland die niet/nauwelijks in de aandacht staan?

Bekende doelgroepen (voor mij) zijn bijvoorbeeld ouderen, jongeren en allochtonen. Wat voor mensen zijn over het algemeen nog 'onbekend' (denk ook aan media)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inherent aan doelgroepen is dat ze altijd in de belangstelling staan alleen niet bij iedereen maar ook weer bij bepaalde andere groepen. Een werkzoekende staat weer in de belangstelling bij groepen mensen van UWV CWI e.d. Alle mensen vallen in bepaalde doelgroepen. De een wat meer dan de ander maar we hebben allen kenmerken op grond waarvan we in doelgroepen worden ingedeeld. Kijk je tv, heb je een pc ben je man of juist vrouw, allemaal kenmerken om onder een bepaalde doelgroep te worden ingedeeld. Het zal duidelijk zijn dat tv kijkers een doelgroep is voor reclamemakers.Reclame heeft bijvoorbeeld heel veel doelgroepen (ook heel veel soorten en merken producten) Als een kantklosclubje uit zeeland leden zoekt, zal de doelgroep doorgaans niet binnen de Islamitische vrouwenvereniging gezocht worden. Als je doelgroep te vinden is onder casino`s zult je niet zoeken bij de groep minderjarigen. Een doelgroep is dus eigelijk een groep die geselcteert is op grond van bepaalde kenmerken.Er zijn wel groepen die nauwelijks in de belangstelling staan en ook well doelgroep zijn (chinezen bijvoorbeel)maar die vallen meer individueel onder groepen en niet als groep)

Vietnamezen, Chinezen, Twitteraars, Bonsaiboompjesverzamelaars, Postzegelverzamelaars. Allemaal doelgroepen die nauwelijks in de media komen.

Bejaarden criminelen.

Er zijn natuurlijk veel allochtonen in Nederland die zich wél aanpassen en geen problemen veroorzaken, daarom hoor je daar weinig over. Ik vind dat er veel te weinig aandacht is voor ouderen die in een instelling wonen en afhankelijk zijn van zorg die steeds meer inkrimpt. Er zijn veel te veel zwerfjongeren en jongeren die niet behandeld kunnen worden met psychische problematiek, die voor het gemak dan maar in een gesloten instelling worden gedumpt. Niet te vergeten de homo's en lesbo's in Nederland, waarbij vooral de mannen bijna nooit normaal geportretteerd worden. Waarom zien we in de media bijna alleen verwijfde nichten en niet zoals de gemiddelde homoman is? De meeste homomannen leven gewoon zoals bijna elke burger. Dit was wat me als eerste te binnen schoot, ongetwijfeld zijn er nog veel meer vergeten groepen.

Zwervers en zigeuners

Werkzoekenden, daar hoor je maar weinig van en het is toch echt een behoorlijk aantal. Toegevoegd na 1 minuut: We hebben al een partij voor de dieren. De tijd is rijp voor een werklozen partij!!!

De hard werkende man,en vrouw die met hun loon aan het eind van de maand nauwelijks een paar centen overhouden om opzij te leggen. Nadat alle rekeningen betaald zijn.

Sterfbegeleiders.

Indonesische jongeren?

doelgroepen zijn groepen mensen die bewust in de aandacht worden gebracht.Vandaar het woord doel in de naam Doelgroepen die niet in de aandacht staan , kan dus niet volgens mij, ofwel een contradictio in termines

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100