Wat moet ik doen om een kamp te organiseren?

Ik zou graag in de grote vakantie een kamp organiseren, dwz in de grote vakantie een aantal kindjes een superleuke week bezorgen. Maar hoe doe ik dit ivm inschrijfgeld, verzekering, belasting, wetgeving...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar komt echt heel wat bij kijken, Als het je gaat om kinderen een leuke vakantie te geven, kun je ook overwegen om dit jaar vrijwilligerswerk te doen, en de kunst af te kijken. Dan heb je volgend jaar al meer inzicht, in dat soort zaken, en ook hoeveel leiding je nodig hebt, en nog meer van dat soort zaken (eten en drinken om maar iets te noemen) Toegevoegd na 1 uur: Maar om te beginnen kun je een draaiboek maken waarop je precies schrijft wat er moet gebeuren, door wie en voor welke datum het geregeld moet zijn. het fijnst zou zijn, denk ik, als je iemand hebt die mee kan doen/denken. Verzekering is niet het moeilijkste, je vraagt gewoon bij verschillende maatschappijen offertes aan voor wat je verzekerd wilt hebben. verder informeer je bij de gemeente waar je het kamp wilt houden, maar de toeristenbelasting, of hoe dat ook heten mag.

Het allerbelangrijkste wat je daarvoor nodig hebt is ervaring, en kennis van kamperen met kinderen. BEgin dus daar, met bijvoorbeeld ene paar jaar leiding geven aan een scoutinggroep. Alle handen zijn daar van harte welkom, en je mag ongetwijfeld het eerste jaar al meteen mee op kamp. Alle andere zaken die je noemt zijn van veel later zorg, als je er aan toe bent ondernemer op dat gebied te worden, en dan kan de kamer van koophandel je ongetwijfeld uitstekend helpen. Ook informeren bij organisaties die dergelijke kampen organiseren - en daar een aantal jaren meelopen - kan je uitstekend hierop voorbereiden. Een ding is zeker : je leert het NIET van een papiertje, en zowel, dan is er geen ouder in die bij zijn volle verstand zijn kinderen met je mee gaat sturen. "Hoe hou ik kinderen een week bezig, in leven EN heel op een zomerkamp' zou je eerste en belangrijkste vraag moeten zijn. Het antwoord vinden is niks meer of minder dan een (praktijk)studie. Toegevoegd na 54 seconden: (Via de scouting moet dit jaar nog lukken, als je echt dit jaar nog graag met kinderen op kamp wilt)

Van een grasveld of open plek in een bos uitzoeken wie de eigenaar is en deze aanschrijven om toestemming te krijgen. De gemeente kan je dat vertellen. Kijk of je eet- drink- en wasgelegenheid kunt gebruiken of bouwen. Budget in orde maken. Klanten zoeken. Verzekeren. Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Stel deze vraag ook op een forum met mensen die er ervaring mee hebben, zoals de padvinderij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100