Hoeveel kost een 2e voornaam toevoegen?

Ik heb een Georgische achtergrond wij zijn christenen maar mijn tante gaf mij een Turkse naam wat ik heel erg vervelend vind. Ik vind het zeker vervelend om als Turk of als moslim gezien te worden niet dat ik iets voor Turken of moslims heb maar ik voel me erg slecht met mijn voornaam. Ik zoude tijdens mijn geboorte een Russische naam krijgen maar zoals ik al zei door mijn tante heb ik dus een Turkse naam. maar het grappigste is mijn voornaam wordt nooit gebruikt dus ze gebruiken tot nu toe altijd de naam die ik eigenlijk zou krijgen.

En tot nu toe heb ik altijd mijn voornaam verborgen gehouden en de naam altijd als roepnaam gebruikt.

Voornaam wijziging is HEEL erg duur en wil ik graag weten hoeveel een extra naam kost (dan kan ik in ieder geval dat naam die ik eigenlijk zou krijgen gewoon gebruiken en hoef ik mijn voornaam niet te wijzigen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Een voornaam toevoegen volgt dezelfde procedure als het wijzigen van je voornaam. Om je voornaam in Nederland te kunnen wijzigen moet je de Nederlandse nationaliteit hebben. Een advocaat kan een verzoek voor je indienen bij de rechtbank; dat kun je niet zelf doen. Bij minderjarigen moet de wettelijke vertegenwoordiger het verzoek indienen; dit is een van de ouders of de voogd. Bij het indienen van het verzoekschrift is het belangrijk dat je onderbouwt welk zwaarwichtig belang je hebt om je voornaam te mogen wijzigen. De rechtbank beoordeelt of er een goede reden is voor de wijziging. Als het verzoekschrift goed in elkaar zit, is een zitting bij de rechtbank niet nodig en kan het schriftelijk worden afgehandeld. De kosten voor de advocaat hangen af van de bestede tijd en het uurtarief; reken op een bedrag tussen 500 en 1.000 euro. Mogelijk kun je in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand (een zogenaamde toevoeging) zodat je alleen een eigen bijdrage hoeft te voldoen. Een advocaat kan je hierin adviseren. Ook moet je griffierechten betalen: een bijdrage in de kosten voor de rechtspraak. Reken op een bedrag tussen 100 en 200 euro. Indien je in aanmerking komt voor een toevoeging, betaal je het verlaagde griffierecht (griffierecht voor onvermogenden).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100