Mag een winkel iets dat ongeopend en binnen 14 dagen terugkomt weigeren geld terug te geven?

Ik was laatst in een boekenwinkel waarbij een mevrouw vroeg aan een medewerker of ze batterijen eventueel terug mocht brengen als het de verkeerde waren. De medewerker zei dat dat mocht in ongeopende verpakking (heel normaal) maar dat ze geen geld terug kreeg. In plaats daarvan mocht ze iets anders uitzoeken in de winkel.

Corrigeer me als ik ongelijk heb, maar dit mag toch niet? Ik heb aangegeven dat dit tegen de wet is, en dus niet mag. De medewerker zei daarbij 'toch is het zo bij ons, en het staat ook op de bon'. Dat is toch onzin, want de bon krijg je altijd na aankoop, oftewel het is dan te laat om je nog eventueel te bedenken. Wat is de regel? Kan je in zo'n geval je geld toch terug eisen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat mag. Geld teruggeven/ruilen is een service geen recht. Dat het op de bon staat maakt inderdaad niet uit, dat was een non-argument van de verkoopster. https://www.consuwijzer.nl/kleding/ontevreden-over-aankoop/geen-geld-terug-maar-tegoedbon Toegevoegd na 52 seconden: Je had dus ongelijk. Toegevoegd na 3 minuten: Wellicht ben je in de war met de wet "koop op afstand" waar iets dergelijks wel geldt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100