Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat houd seriematige woningbouw in?

Wat houd seriematige woningbouw in?
Ik begrijo dat het gaat om meerdere woningen te gelijkertijd te bouwen. Maar wat zijn nou precies de voor en nadelen hier van?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
6.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Voordelen relatief lagere bouwkosten . Vaak een heel project met gelijk soort woningen . Vaak een hoofd bouwer . Met vaak een project aanbieding van notaris tot cv . Nadeel vaak saaie wijk met vaak de zelfde mogelijke klachten de huizen zie je vaak ook terug op andere plaatsen . Daardoor vaak een prima project zonder kinderziektes .
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Vaak toegepast in de jaren 70 , 80 , 90 . De zgn premie A en B woningen . Gemeente en overheid en vaak grote project ontwikkelaars sloegen de handen in elkaar . De overheid een subsidie , de gemeente de grond en de infra structuur van locatie , onteigeningen oude eigenaren omzetten bestemmingsplan plan ( vaak had de grond een landbouw of ? Bestemming ) . De riolering, Electra, en zelfs winkel centra aan alles probeerde men te denken ( de gemeente en de project ontwikkelaar ook aan zich zelf :)) gezondheid's centra scholen enz. Voorbeelden van zulke grote projecten zijn Almere ,Zoetermeer , maar ook IJburg en rond Utrecht . Vaak ook kleinere projecten met maar 20 woningen . Er zijn mij geen nadelen bekend dan dat er goed werd uitgeknepen op capaciteit cv . Maar de voordelen zijn veel huis voor je geld . En nu als je wil kopen dat je het goed kan vergelijken met wat er in de markt wordt aangeboden .

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding