Waarom was er in Europa geen slavernij?

Na de val van het Romeinse Rijk verdween slavernij uit Europa, en kwam nooit meer terug.
Ook nadat we weer begonnen met slavernij in Amerika en slavenhandel, werd slavernij in Europa zelf niet opnieuw ingevoerd.

Hoe kan dat? Welke oorzaak, welk proces zit hier achter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een andere naamgeving . Lijfeigenen ,horigen , aanhorige . De adel , had stukken grond en ieder persoon daarop was Vd eigenaar Vd grond . Er was niet of nauwelijks recht voor die aanhorige . Had de landheer knechten of bedienden nodig die werden rond het kasteel gevorderd .

Er wordt geschat dst er momentee nog ongevee 880.000 slaven in Eurpa zijn. Hoezo afgeschaft?

Bronnen:
http://www.nu.nl/buitenland/3600583/honder...

De belangrijkste reden waarom Europa al lang geen slavernij meer kent is het feit dat hier lastdieren gebruikt konden worden om zwaar werk te doen. Dat is altijd gemakkelijker en goedkoper dan je medemensen uitbuiten. Slavernij komt van oudsher vooral voor in gebieden waar het niet mogelijk is om dieren te houden, bijvoorbeeld in tropisch Afrika. Daar komt de tseetseevlieg voor, die bij vee slaapziekte veroorzaakt en het houden van vee daardoor onmogelijk maakt. Het is niet voor niets dat de slaven die in de afgelopen eeuwen naar Amerika zijn vervoerd, uit Afrika werden gehaald. Indianen waren veel makkelijker te pakken te krijgen, maar zij waren van huis uit geen slavernij gewend, leverden slecht werk en ontsnapten voortdurend.

Bronnen:
Peter Singer. Animal liberation. Harper...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100