Lachen kinderen met asperger syndroom wel?

Voor alle mensen met Asperger, dit is écht niet stom bedoelt hoor, dat wou ik er even bij zeggen!

Toegevoegd na 32 minuten:
Mijn vraag? Waarom ik deze vraag stel? Ik denk dat ik asperger syndroom heb, en toch heb ik soms de slappe lach tenzij het niet bepaald comisch is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, kinderen met Asperger lachen gewoon. Wel kan het soms opvallen dat ze (ook als volwassene) net iets ánders lachen. Soms kunnen ze bijvoorbeeld minder goed inschatten in welke situatie het gepast is om hoe hard of hoe lang te lachen. Maar dit gaat meestal pas een rol spelen als ze wat ouder worden.

Bronnen:
Mijn broer heeft Asperger

Die van mij wel hoor!!!! Zet bijvoorbeeld de funniest homevideo's aan en hij komt niet meer bij ;-) Vanwaar trouwens je vraag? Toegevoegd na 31 minuten: N.a.v. je toevoeging: ook met Asperger Syndroom kan je de slappe lach hebben hoor. En ook als anderen jouw humor niet komisch vinden is dat is geen indicatie dat je autisme hebt ;-) Autisme kan alleen door een psychiater worden vastgesteld. Ook al die testen op internet geven geen goede indicatie.

Symdroom van asperges is, net als alles vormen van AAS, een informatieverwerkingsstoornis. Dat betekent dat informatie van de zintuigen afkomstig soms op een andere manier verwerkt wordt waardoor de perceptie anders is. Om sommige dingen zullen ze niet lachen omdat ze 't niet zo begrijpen, maar lachen kunnen ze hoor. Het werkt hetzelfde als bij andere mensen... komt er info de hersenen binnen die als reactie lachen veroorzaakt, dan gebeurt dat ook.

Ik heb zelf Asperger, en laatst heb ik nog de slappe lach gehad om iets :) Het is wel zo dat mensen met een vorm van autisme soms een ander soort humor hebben dan de meeste mensen. Sommige grappen lachen ze dus niet om, of snappen ze niet, maar ze lachen zeker wel hoor.

Jazeker! En niet altijd om echte humor, maar ook om hun eigen humor...waar anderen niet altijd om kunnen lachen. Omdat het soms wat apart is. Maar lachen, gelukkig wel!

Mijn zoon met Syndroom van Asperger heeft een goed gevoel voor humor. Ook heeft hij een aanstekelige lach, Dus lachen wij erg regelmatig met hem mee. Maar hij lacht ook wel eens op momenten dat het niet "zo gepast" is. Dat is omdat hij dan de situatie niet goed aan heeft gevoeld. en dan is het voor hem gewoon wel grappig. en voor iemand anders dus niet.

Lachen ontstaat door een onverwachts,verassend iets. De hersenen krijgen een soort error-impuls waardoor we reageren met lachen. Dat kan om van alles zijn. Ik heb 3 kinderen met een ASS. Een daarvan heeft Asperger/AdHD. We lachen ons kapot om zijn droge humor. Kwestie van smaak om wat je lacht,denk ik. wat mij wel is opgevallen is dat zelfspot nogal moeilijk ligt bij autisten. Maar nog het minst bij Aspergers. Autisten voelen zich vaak onzeker/gedesorienteerd in de maatschappij en voelen zich snel uitgelachen. Dit komt door het niet helemaal begrijpen van de anders bedoelingen (hun gebrek empathisch vermogen )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100