Waarom doen veel mensen aardig tegen elkaar terwijl ze er niks van menen?

Toegevoegd na 19 uur:
Geert Wilders heeft er mee te maken in die zin dat hij geen blad voor de mond neemt en door heel veel mensen sympathiek wordt gevonden en door heel veel mensen onsympathiek.

Weet jij het antwoord?

/2500

bedoel ja daarmee Geert Wilders dan? snap niet wat die met de vraag te maken heeft eigenlijk, vind hem niet bepaald sympatiek maar ga ook geen mening hier over hem geven. maar mensen die aardig doen terwijl ze er niks van menen ook wel schijnheilig genoemd, willen op een bepaalde manier aardig gevonden worden of netwerken. bij sommige mensen die op je pad komen, moet je het helaas wel omdat ze op een of andere manier bij vrienden van vrienden horen of je familie en zo. dus dan kun je moeilijk zo eerlijk zijn dat je hem/haar niet mag, dat kun je natuurlijk ook niet maken.

Mensen zijn gewoon beleefd tegen elkaar om conflicten uit de weg te gaan. Daarom "durft" ook niet altijd iedereen de waarheid te zeggen, en wordt het ook niet altijd gewaardeerd als iemand gewoon recht voor zijn raap de waarheid zegt. Dit wordt in het algemeen als brutaal gezien. Aangezien mensen gedragingen van elkaar kopiëren zal een persoon waar je aardig tegen doet ook aardiger reageren op je dan wanneer je onaardig doet. En dat kan veel meer voordelen opleveren dan gewoon de waarheid zeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100