Mijn moeder is in nederlandgeboren mijn vader in duitsland, ik zelf in nederland. Maar mijn vader staat niet aan gegeven in nederland. Wat ben ik ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je bij geboorte een Nederlandse vader of moeder hebt, dan krijg je de Nederlandse nationaliteit. Dus als je moeder de Nederlandse nationaliteit heeft, dan ben jij een Nederlander.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ne...

je bent gewoon een Nederlander maar je bent voor de wet wel een allochtoon want een van je ouders is in een ander lang geboren.

Ik geef je mijn eigen verhaal: Ik ben in 1964 geboren te Amsterdam. Uit Nederlandse moeder en Duitse vader.... Dus exact volgens jouw vraagstelling! Bij aangifte van mijn geboorte bij de Amsterdamse burgerlijke stand kreeg ik wel degelijk de DUITSE nationaliteit toegewezen. Tja...Ik heb op mijn 16de (1982) een verzoek tot naturalisatie gedaan. Op 13 april 1984 kreeg ik bij "Koninklijk Besluit" de Nederlandse nationaliteit. Indertijd duurde dat dus twee jaar en kostte 1389 gulden. Zeg nu maar euro's. Kan zijn dat de regel nu is omgedraaid. ik zou gewoon effe de burgerlijke stand nu bellen in jouw woonplaats en vragen hoe dat tegenwoordig is geregeld. We zijn wel 30 jaar verder. :-) Toegevoegd na 2 minuten: PS., Het klopt dat ik als "Westerse Allochtoon" wordt geclassificeerd. Da's wel lachen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100