Wat gebeurd er met oude lijken op een kerkhof?

Als een graf opgedoekt wordt, omdat de huur niet meer wordt betaald wat gebeurd er dan met het lichaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De graven worden 'geruimd' als er nieuwe plekken op de begraafplaats nodig zijn. Wat er met de restanten gebeurt, verschilt. Je hebt het dan niet meer over een lijk. Meestal zijn alleen de grotere botten nog aanwezig, maar het hangt sterk af van de bodem en de tijd dat het lichaam al begraven is. In sommige gevallen worden de stoffelijke resten op zeer hoge temperatuur verbrand, zodat er niets meer van over blijft. In andere gevallen worden ze herbegraven in hetzelfde graf, maar dieper onder de grond, en in weer andere gevallen worden ze herbegraven in een verzamelgraf.

Bronnen:
http://www.begraafplaats.nl/de_begraafplaats/435/

Eerst de naschriften naleven. Er wordt namelijk eerst nog naar nabestaanden gekeken / gezocht. Eventueel kunnen zij aangeven het graf toch nog langer aan te houden. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt het graf definitief geruimd. En de restanten van het lijk worden gecremeerd.

Wanneer er geen nabestaanden of verre familie meer is . Wordt het graf uitgegraven en met wat er aan restanten over is ergens gedumpt . Buiten het zicht ,ergens achter op een begraafplaats waar normaal gesproken niemand komt . Dit is mijn ervaring met het verstoppertje spelen op een kerkhof . het was ons als kinderen ten strengste verboden om daar te spelen ! maar ja wat niet mag ....... mn broertje kwam met iets thuis hij had iets gevonden , wat mn ouders niet konden waarderen . . Ik hoop dat het het tegenwoordig beter geregeld is met graven ruimen . .