Hoe stuur ik een brief naar ierland?

Ik heb een brief geschreven voor iemand in Ierland. Ik heb zijn postcode en zo dus dat weet ik allemaal wel..
maar moeten er postzegels op? zo ja hoeveel?
en waar moet ik het op de post doen? gewoon brievenbus of echt bij postkantoor. en als het in de brievenbus moet, waar dan bij dat overige bestemmingen of die andere. en kost het geld of zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, de brief moet gewoon in de brievenbus gedaan worden bij de sleuf 'overige bestemmingen'. Ook moeten er postzegels op, hoeveel dat weet ik niet precies. Wat je het best kan doen is met de brief naar het postkantoor, daar aangeven dat hij naar Ierland toe moet. Vervolgens zullen zij aangeven hoeveel postzegels erop moeten. Je kan hem daar dan gelijk achter laten om hem te laten versturen. Toegevoegd na 1 minuut: Het kost ten opzichte van een brief in nederland meer geld, omdat er meer postzegels op moeten, verder zijn er geen kosten aan verbonden.

De brief kan gewoon in de brievenbus, uiteraard in de gleuf van "overige bestemmingen". Ierland ligt tenslotte niet in een van de postcodegebieden van Nederland bij jou in de buurt. Je moet er wel genoeg postzegels op plakken, afhankelijk van het gewicht van de brief kun je het opzoeken in bijgaande tabel. Ierland valt onder Europa, je moet dus in die kolom zoeken. Toegevoegd na 2 minuten: Brieven tot 20 g kosten € 0,79 - van 20-50 g € 1,58. De zegels zijn te koop als "Europazegel" voor de lichte brief plak je 1 zegel, voor een zwaardere 2.

Bronnen:
http://www.posttarieven.eu/buitenland.htm

Zie link voor tarieven:

Bronnen:
http://www.postnl.nl/voorthuis/brieven/tar...

Er moet een speciaal Europa postzegel op, in dit geval, omdat het een brief is, die met de 1, daarnaast een zegel of stempel erbij met de vermelding priority. Je kunt die postzegel 2-in-1 aanschaffen bij PostNL (zie bron) of je kunt even bij een Postpunt langsgaan. (zie bron 2)

Bronnen:
http://mailorder2.postnl.nl/pages/detail/s...
http://www.postnl.nl/voorthuis/klantenserv...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100