Wat is nou precies de functie van de 'wedding rehearsal' voor een bruiloft, zoals ze zo vaak in Amerika doen?

En is het niet enorm veel verspild(e) moeite en geld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan weet je al een beetje hoe het gaat en is het aanstaande echtpaar wat minder nerveus. En ook weet je dan of alles goed gaat en of het wel mogelijk is waardoor je geen ongelukkige situaties op de bruiloft zelf krijgt.

Geloof mij, het is pure verspilling en niks anders als een rare amerikaanse gewoonte, waar al dat soort dingen flink overdreven moet worden. Het gaat om extra kadootjes voor het het aankomend bruidspaar en de plaatselijke horeca verdient er weer goed aan. Heb het zelf mee gemaakt, nooit aan beginnen. Je trouwt maar 1 keer en dan doe je het goed, niks geen oefeningen.

Dat allemaal, en dat de twee (schoon)families elkaar leren kennen. Maar dat kun je natuurlijk ook al eerder doen.

Of het verspilling is, ligt aan de bruiloft zelf. Een wedding rehearsal is bedoeld voor belangrijke mensen (familie ed) en voor de bedienden zodat ze weten wat ze moeten doen. Dit kan erg belangrijk zijn voor het bruidspaar of voor de familie. Voorbeeldje: de bruid moet eerder een bord krijgen dan de bruidegom (als zij dit willen, moeten de bedienden dit wel WETEN) dit bespreken ze allemaal tijdens deze bespreking of vaak diner. Als je bruiloft klein of gemiddeld is, en modern en dergelijke, vind ik het zonde moeite en zonde geld. Wanneer je een grote bruiloft hebt met vele belangrijke gasten, en je wilt een goede indruk achter laten etc etc, dan kan het heel handig zijn.