Wat gebeurd er met de bloemen na een crematie?

Er liggen vaak mooie kransen en rouwboeketten rond een kist. Maar wat gebeurd daarmee als diegene gecremeerd word, want het kan niet op een graf gelegd worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

De linten en kaarten, die vaak bij de bloemen zijn gevoegd, worden na afloop van de dienst aan de familie overhandigd. Als herinnering of - heel praktisch - zodat u weet wie er bloemen heeft gegeven en u de afzender kunt bedanken. De familie bepaalt wat er met de bloemen gebeurt. Vaak blijven ze achter bij het crematorium en worden ze op een herdenkingsplaats in het park gelegd.

Er wordt gevraagd wat je ermee wil doen. Je mag ze mee naar huis nemen, maar je kan er ook voor kiezen om ze bij t crematorium te laten bij de gedenkplaatsen van andere overleden mensen.

Of je neemt ze mee of ze worden weggegooid

Bij het centrum waar de uitvaart van mijn moeder was (die daarna gecremeerd is) leggen ze de bloemen bij het pad als je binnenkomt op de begraafplaats op een muurtje. Als ze er een beetje treurig uit gaan zien gooien ze ze weg. Is in Zoetermeer, weet niet hoe het met de rest van Nederland zit!

Hier brengen ze de bloemen naar een gedankplaats/monument (bijv oorlogsmonument) en dat vind ik eigenlijk de beste optie!