Wat gebeurd er met de bloemen na een crematie?

Er liggen vaak mooie kransen en rouwboeketten rond een kist. Maar wat gebeurd daarmee als diegene gecremeerd word, want het kan niet op een graf gelegd worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veel mensen nemen de bloemen na de crematie mee naar een kapelletje. Daar leggen zij de bloemen neer en steken gelijk een kaarsje aan voor de overledene. De linten worden verdeeld onder de familieleden.

die mag je meenemen naar huis

Er zijn mensen die gecremeerd worden en toch een graf krijgen, in dat geval wordt het vaak ook op het graf gelegd. Mensen die alleen voor crematie kiezen en zonder graf nemen de bloemen mee naar huis.

De linten en kaarten, die vaak bij de bloemen zijn gevoegd, worden na afloop van de dienst aan de familie overhandigd. Als herinnering of - heel praktisch - zodat u weet wie er bloemen heeft gegeven en u de afzender kunt bedanken. De familie bepaalt wat er met de bloemen gebeurt. Vaak blijven ze achter bij het crematorium en worden ze op een herdenkingsplaats in het park gelegd.

Bronnen:
http://www.uitvaart.nl/infotheek/begraven-...

Er wordt gevraagd wat je ermee wil doen. Je mag ze mee naar huis nemen, maar je kan er ook voor kiezen om ze bij t crematorium te laten bij de gedenkplaatsen van andere overleden mensen.

Mijn moeder en zusje zijn gecremeerd. De bloemen worden op de kist gelegd en worden dus ook verbrand. Misschien dat nabestaanden ze mee kunnen krijgen als dat willen en afspreken, maar bij ons is dat dus niet gebeurd. Ik heb bij mijn overleden zusje ook een foto en beertje in de kist gelegd en een witte roos, dat verbrand dus ook.Als er een graf is wordt zoiets er altijd bij gezet.

Of je neemt ze mee of ze worden weggegooid

Bij het centrum waar de uitvaart van mijn moeder was (die daarna gecremeerd is) leggen ze de bloemen bij het pad als je binnenkomt op de begraafplaats op een muurtje. Als ze er een beetje treurig uit gaan zien gooien ze ze weg. Is in Zoetermeer, weet niet hoe het met de rest van Nederland zit!

Hier brengen ze de bloemen naar een gedankplaats/monument (bijv oorlogsmonument) en dat vind ik eigenlijk de beste optie!

In Utrecht wordt men in gelegenheid gestelt om mee te nemen en anders wordt gewoon weg gegooid men krijgt wel de kaartjes en linten mee naar huis .

In Den Haag worden de bloemen vaak bij het "Indische monument" gelegd. Maar in Den Haag wonen ook veel mensen met een Indonesische achtergrond, dus het monument ligt bijna altijd vol. Een heel indrukwekkend gezicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100