Waarom word Khadaffi niet gewoon vermoord?

Ik snap het niet. Waarom al deze gevechten als het uiteindelijk draait om één man? Waarom kan niet een team van goed opgeleide militairen de opdracht gegeven worden Khadaffi om te brengen?

Of denk ik nu te Actie-Film achtig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kolonel Kadafi is de leider van een land. Normaliter worden leiders nooit vermoord door andere landen. Tevens is het zo dat leiders als Kadafi volledig afgeschermd en onder uiterst zware beveiliging leven. Leiders laat men vaak met rust uit angst om zelf als represaille vermoord te worden. Saddam Hoessein was een gevaar voor de olie verkwistende Verenigde Staten dan heeft men minder moeite met het vervolgen van een leider.

Omdat er geen externe moordenaars kunnen worden gestuurd want dan wordt het oorlog. Daarnaast wordt Khadaffi heel goed bewaakt door zijn eigen troepen

De kolonel is ook een mens, en als hij aanwijsbaar foutieve daden heeft gepleegd als staatshoofd, moet het Strafhof zich erover buigen - aan een dood mens heeft het niets, met de dood van Milosevic in het achterhoofd, de waarschijnlijk nog in leven zijnde oorlogscrimineel Mladic is levend staande voor de rechtbank meer waard dan dood of vermoord. Kinderarts Karadzic had wellicht wel voor zichzelf gegronde redenen zich meer te bekommeren om Srpska dan om de kinderzieltjes - om die te weten te komen en om te voorkomen dat in de toekomst meer zich kolonel, kinderarts of staatshoofd noemende warhoofden zich direct of indirect vergrijpen aan het leven van onschuldige (mede)burgers, moeten ze wel levend voor het gerecht worden gesleept - aan een dood paard is het slecht trekken...

Hij heeft ook voorstanders met heel veel wapens, dus het wordt aardig moeilijk. Maar ik heb er ook niet zo veel verstand van.

Omdat hij nog veel aanhangers heeft is de kans heel groot dat er een burgeroorlog uitbreekt . En daar heeft niemand baat bij .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100