Ben je tevreden met je naam? of zou je willen dat je anders heet?

Soms hoor ik wel eens zeggen: die persoon past echt bij die naam.. gaat dat voor jou gevoel ook op?

Toegevoegd na 25 seconden:
zegt je naam dus iets over je, ik?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben Addy, de Addy van vroeger dacht dat het wel heel vrouwelijk was. Als man wil je een mannen naam. Het ego van Addy wil zich bewijzen. Kijk dit soort fenomenen komen heel veel voor. Als ik vroeger patat bakte voor een groep mensen met een verstandelijke beperking dan heette ik al gauw Adje patatje. Jouw naam gegeven door geboorte is een stukje van je indentiteit voor de rest van je leven. Je kunt er van op aan dat vele ouders er wel 10 x over hebben nagedacht om het besluit te nemen. Boeken vol zijn er geschreven, over de betekenis van je naam. Eigenlijk is het prachtig dat je een naam krijgt, het is een klinkende bevestiging van jouw, en wie je bent. Soms wil je het niet horen, uit angst, of vind je het leuk, maar heb je schroom want iedereen weet nu dat jij jou bent. In verschillende culturen worden naam gegeven van uit een spiritueel zien, of wordt je naam verbonden aan natuurlijke gegevens. De indianen namen zoals Grote Wolf, of licht van de maan, spreken voor zich. Christen met uitgebreide doopnamen, met herleidingen van Engelen, dicipelen,etc. Verder draag je waarschijnlijk de naam van mee van je vader of moeder die gekoppeld is aan jouw grootouders, Je naam is jou en iedereen waarmee je in binding bent weet dat het om jouw gaat. Sommige namen zijn je vreemd maar het is toch een kwestie van accepteren en als dat gebeurd is, herken je, je eigen naam. Er is èèn wezenlijk verschil, jouw naam jouw identiteit is dan wel bepaald, maar als men vraagt wie ben jij, dan is je naam alleen goed voor de identiteit, maar het zegt nog niets van jouw. Hoe heet je is duidelijk maar als men je vraagt wie ben jij dan wordt de informatie stroom van behoeft heel groot. Ik hou van mijzelf en ik hou van mensen, ik ben niet anoniem, want door mijn schrijven ben ik transparant, want Addy is gewoon Addy. Nu weet ik dat m`n naam vrouwelijk maar ook mannelijk is. Nu vind ik het mooi, en ben blij en tevreden met wat ik heb gekregen. Mijn naam is Addy dus ik en ik in mijn . En wie ben jij?

Mijn GV naam wel, die heb ik zelf gekozen... Mijn echte naam is wel redelijk bijzonder, maar men schijn nogal moeite te hebben met uitspreken, ik had hem zelf dus nooit gekozen.

Jahoor heel tevreden helemaal ik ;).

Vroeger had ik echt een hekel aan mijn naam, het is een heel ouderwetse naam, daarbij begint mijn doopnaam met een andere letter waardoor het opgeven van voorletters soms voor verwarring zorgt. Mijn naam suggereert dat ik groot, stevig en moederlijk ben, maar uiterlijk ben ik klein en tenger. Een zorgmanager die mij alleen maar kende van horen zeggen, vertelde me dat ze erg moest wennen aan mijn uiterlijk omdat ze mij veel groter en flinker had gedacht. Misschien past mijn naam dus meer bij mijn karakter, of ben ik me naar mijn naam gaan gedragen. Ik zou nu niet meer anders willen heten omdat in mijn omgeving mijn naam verder niet voorkomt.